Caracteristici de stil pentru interioare Contemporane
Particularitatea stilului Contemporan este cu siguranta sofisticarea combinata cu laconismul si sofisticarea istorica. Stilul Contemporan se apropie de natura, de la utilizarea materialelor naturale, la utilizarea formelor simplificate, caracteristice naturii. Designerii de la Nobili Interior Design respecta echilibrul liniilor care curg usor unele catre celelalte, si il exprima nu numai in decorarea camerei, ci si in mobilierul ales. Lipsa de simetrie complica aceasta sarcina, dar daca este rezolvata corect, se va obtine un interior armonios, care este confortabil si placut.
Iluminarea pentru case in stilul Contemporan
Iluminarea intr-un astfel de interior poate indeplini atat functia principala, cat si cea decorativa. Lampile, aplicele si corpurile de iluminat pot fi amplasate atat pe pereti, cat si pe tavan, precum si pe podea sau mese. Lampile mici nu ilumineaza foarte mult spatiul, dar pot accentua favorabil unul sau alte elemente ale decorului.
Descopera proiecte de design interior in Bucuresti
Toate elementele de iluminat trebuie sa aiba o forma non-standard si sunt cel mai adesea din lemn si sticla, mai putin din portelan si metal. Ferestrele de preferat, sunt alese sub forma unui arc, caz in care vor fi in armonie cu intreaga atmosfera a incaperii. Ferestrele mari sunt decorate folosind mozaicuri cu elemente florale.
Culori si materiale pentru design case in stilul Contemporan
Culorile pentru stilul Contemporan sunt caracterizate de crema delicata, perla eleganta, tonurile calde de piersica si nisip care sunt perfecte, pe langa cresterea vizuala a camerei. Accentele luminoase mici pot fi facute rosu, galben si violet. Un material caracteristic pentru stilul Contemporan este sticla. Mozaicurile si vitraliile trebuie sa fie prezente in decorul ferestrelor, usilor, elementelor despartitoare sau lampilor. Metalul este utilizat in cantitati mici si completeaza elementele de baza ale designului.
Design de interior in stilul Contemporan
Pentru amenajarea interiorului Contemporan, decorarea implica un spatiu deschis, nu divizat de pereti, ci prin tranzitii netede de inaltime sau culoare a podelei, despartiri usoare sau zonare cu culoarea peretilor si a tavanului. Textilele sunt prezente numai dupa cum este necesar, perdele, tapiterie, nimic mai mult. Pentru perdele, sunt necesare tesaturi naturale masive si cornise largi.
Mobilierul italian functional este ales special pentru designul de interior pentru o casa in stil Contemporan. Materialul principal pentru mobilier este lemnul, completat de sticla sau piese forjate. Scaunele si fotoliile in forma de fantezie, cu tapiterie moale confortabila completeaza perfect imaginea. Practic nu se foloseste tapet in designul stilului contemporan. Se prefera tapetul lichid, care poate fi folosit si pentru decorarea tavanului. Lemnul este un element cheie al decorului.
Pentru finisarea podelei se foloseste parchet de calitate de la producatorii italieni. Atributele stilului Contemporan sunt:
-Linii netede in orice, de la tavan la veioza;
-Unitatea designului interiorului cu cel exterior;
-Desene pe insertii de sticla in usi si vitralii;
-Modele de plante pe pereti;
-Forme neobisnuite de lampi, mobilier modern, partitii interioare;
-Obiecte de arta ca decor, de la tablouri la figurine;
-Conectivitatea, combinatia si interactiunea tuturor elementelor de design.