Blog Design Recomandarile specialistilor pentru amenajarea restaurantelor

Recomandarile specialistilor pentru amenajarea restaurantelor

Oamenii au incetat sa mai perceapa unitatile de alimentatie publica ca pe un fel de „templu alimentar”, ci mai degraba se raporteaza la ele ca la un loc de agrement. Designerii creeaza o imagine unica a restaurantului, combinand toate nevoile unui public larg.

Designerii Nobili Interior Design lucreaza in diferite directii si stiluri, astfel ca vei gasi cu siguranta acel specialist care iti poate satisface pe deplin toate cerintele. Firma de design de interior este angajata in crearea de proiecte de restaurante, baruri si cafenele si in implementarea acestora.

Specialistii experimentati creaza armonios o atmosfera confortabila in combinatie cu un decor minimalist, discret, un decor de camera si crepuscul usor, combinat cu canapele moi si materiale textile usoare.

Decorarea estetica si iluminarea unica a interioarelor restaurantelor, creeaza un cadru unic, crescand pofta de mancare si fluxul mediu de clienti. Dezvoltarea designului incepe cu definitia conceptului de restaurant. Aceasta este o idee de care depinde complet designul restaurantului.

Stiluri, traditii si criterii

Foarte populare sunt restaurantele care imbina stiluri ale diferitelor epoci. Acesta este cel mai bun mod de a iesi in evidenta de masa totala a aceluiasi tip de unitati de catering. Dupa primirea unei cereri pentru proiectul de design interior restaurant, urmeaza un proces complex in mai multe etape. Punerea in aplicare a oricarei idei este in primul rand asociata cu ideea modului de a traduce ideea intr-un domeniu practic si de a o intruchipa.

Acest lucru trebuie facut sistematic, tinand cont de toate subtilitatile activitatii, cerintele obligatorii, traditiile si criteriile pe care trebuie sa le indeplineasca un restaurant, care pretinde ca are succes. Pentru a atinge aceasta performanta, se aplica tehnici profesionale si cunostinte speciale, iar toate lucrarile sunt impartite in etape.

Fiecare tip de restaurant se caracterizeaza prin anumite sarcini care ii determina aspectul. Designul restaurantelor, cafenelelor si barurilor nu este fructul capriciilor artistului, ci este un sistem dezvoltat competitiv si profesional, care include criterii si cerinte importante.

Restaurant, bar, zone de gratar

Designul modern competent al restaurantelor si barurilor impune necesitatea de a tine cont de traditiile si clasificarile acestor unitati. Clasificarea Asociatiei Internationale a Restaurantelor dezvaluie cel mai mult ideea acestui lucru, desi acesta nu este un cod de practica obligatoriu. Barul, care face parte dintr-un restaurant mai mare, este un loc in care clientul petrece o parte din timp inainte si dupa ce a stat la masa.

Barul este o zona separata din restaurant, dotat cu mese de serviciu, blat, o bucatarie mica pentru pregatirea unui set limitat de feluri de mancare si gustari. In restaurant exista si o zona cu gratare unde pot fi servite bere, carne fierbinte si mancaruri din peste, vinuri si bauturi spirtoase. Fiecare dintre categoriile enumerate corespunde anumitor traditii si tehnici de proiectare, care sunt luate in considerare la dezvoltarea proiectului de amenajari interioare al restaurantului.

Succesul proiectului

Succesul consta in proiectul de design realizat de firma de design amenajari interioare Nobili Design si este o opera de arta care intruchipeaza intentia creatoare a designerului. Este construit pe baza specificatiilor tehnice primite de la client, cercetarea asupra obiectului si imaginatia pe care un designer profesionist o are. Designul interior al unui restaurant este o combinatie de solutii tehnice, ingineresti, arhitecturale, functionale si estetice, al carei rezultat este un proiect complet finalizat, care tine cont de toate subtilitatile si caracteristicile restaurantului.

Dezvoltarea designului interior al restaurantului este formarea unui complex de solutii care permite crearea unei combinatii armonioase de functionalitate si estetica. In acest aliaj de gandire tehnica si arta, principiul creativ al designului proiectului joaca un rol imens, care initial creeaza imaginea obiectului din imaginatie, il traduce in schite, desene si estimari, acceptate de catre client si il duce in forma finala pentru realizarea designului interior al restaurantului.

Primul lucru care atrage atentia clientilor restaurantului, este combinatia armonioasa intre o serie de texturi, care constituie imaginea de ansamblu si demna de un studiu atent in timpul mesei. Cristal si zidarie, catifea si oglinzi, matase si organza, totul este reunit intr-un intreg si gratie folosirii iscusite a iluminatului, totul ia o amploare de lux.

Pentru detalii vizitati pagina web Nobili Interior Design

Designul interior pentru un restaurant este predominant in nuante pastelate usoare si delicate, care echilibreaza greutatea materialelor naturale (caramida, lemn, cristal, metal) si confera interiorului luminozitate si o nuanta deosebita a stilului ales.