Blog Amenajari Vezi ce pasi tebuie sa urmezi pentru amenajarea unui dormitor clasic

Vezi ce pasi tebuie sa urmezi pentru amenajarea unui dormitor clasic

Specialistii in amenajari interioare va propun sa optati pentru un dormitor in stil clasic amenajat cu piese de mobilier de calitate din gama clasica de lux. Cu un palmares bogat pe proiecte de amenajari interioare inca din 2008, expertii de la Mobila Italia Nobili Design s-au ocupat de diverse proiecte atat pentru case si vile, dar si pentru incaperi individuale: dormitor, baie, living, etc.

Inainte de-a initia un astfel de proiect, expertii vor discuta amanuntit cu beneficiarul locuintei pentru a analiza spatiul care urmeaza a fi amenajat. Daca va doriti o schimbare radicala a dormitorului matrimonial sau a unei alte incaperi din vila in care locuiti, designerii de interior din cadrul firmei Nobilii Design, va sugereaza sa porniti de la un concept clasic.

Tinad cont de faptul ca vorbim de o vila, o locuinta extrem de impozanta, un dormitor amenajat in stil clasic, va adauga un plus de eleganta si rafinament. Incepeti prin a va decide asupra unei cromatici, daca nu aveti una deja in minte, expertii va vor sugera diverse optiuni. In general, atunci cand vorbim de un stil clasic de decor interior, ne gandim la culori elegante si destul de sobre. Daca insa ati dori o pata de culoare, tapetul este o buna alternativa. Va recomandam insa sa il alegeti pe cel din gama de lux, import Italia.

In cea ce priveste piesele de mobilier din aceasta incapere, designerii va sugereaza un mobilier dormitor clasic in stil italian. Dormitorul trebuie sa fie un spatiu destinat relaxarii si odihnei, asadar incepem decorarea cu un pat king size in stil italian.

Tablia poate fi perzonalizata in ce stil doreste beneficiarul, insa daca mergeti pe ideea de clasic, atunci o tablie din lemn este mai mult decat potrivita. Langa pat, noptierele din lemn masiv cu elemente de feronerie vintage, vor da si ele o nota pretioasa. Bineinteles, daca aveti o incapere inalta, aceaste piese de mobilier se pot face pe comanda in functie de dimensiunile alese de dumneavoastra. In aceasta incapere, expertii mai sugereaza sa adaugati si un dressing cu profile din lemn si bineinteles o comoda confectionata tot din acelasi material.

Pardoseala din dormitorul clasic, trebuie sa fie una placata cu lemm triplu stratificat, marca Kahrs. Culorile sunt variate, asadar beneficiarul are destule optiuni. Ca si corpuri de iluminat, puteti alege o lustra cu cristale si niste veioze inalte cu un abajur din textile fine sau sticla mata.

Odata alese piesele de mobilier, designerii de la Nobili Design se vor ocupa si de micile detalii care vin in completarea stilului clasic,. Aici ne referim la draperiile din dormitor care pot fi fin matase cu un print usor floral, mici decoratiuni precum un ceas cu pendul care se poate etala pe noptiere, covoare din lana etc. Nimic nu va fi lasat la voia intamplarii, iar designerii se vor asigura ca fiecare element se va incadra perfect pe stilul de decor dorit pentru dormitor.

Indiferent de cat de amplu sau de complex este un astfel de proiect de amenajare interioara, echipa de la Mobila Italia Nobili Design va ofera suport si consultanta. De asemenea, veti avea la dispozitie o lista variata de furnizori atat pentru alegerea unui mobilier de calitate dar si pentru materialele si accesoriile care vor contribui la implementarea stilului dorit pentru vila clasica.