Blog Amenajari Iata pasii importanti pentru amenajarea unui apartament cu 3 camere

Iata pasii importanti pentru amenajarea unui apartament cu 3 camere

Amenajarea unei locuinte, fie ca vorbim despre un apartament cu 3 camere sau o casa, depinde de viziunea pe care beneficiarul o are si nu in in ultimul rand de bugetul pe care il aloca acestui proiect. Desi banii sunt prima preocupare atunci cand vine vorba de implicarea unor specialisti, totul depinde de complexitatea proiectului si de stilul de amenajare de la care se porneste.

Daca spatiul din apartamentul cu 3 camere va permite, nu mai este necesara o compartimentare a acestuia cum se face in cazul apartamentelor mici. Asadar expertii in design interior apartamente au libertatea de-a exploata la maxim fiecare incapere.

Daca doriti sa optati pentru un look cat mai neutru din punct de vedere al cromaticii, expertii sugereaza tonuri precum crem, bej, gri deschis si poate chiar si un perete accent in living care sa capteze atentia. Fiecare camera se poate placa cu parchet din lemn masiv, marca Kahrs.

In cea ce priveste mobilierul pentru livingul din apartamentul cu 3 camere, acesta poate fi unul de culoare deschisa confectionat din mdf. In cea ce priveste finisajele, beneficiarul se poate orienta spre un stil minimalist, alegand un mobilier fara manere de pilda. O canapea de dimensiuni mici confectionata fie din piele, fie din stofa se va potrivi de minune cu acest stil de decor.

Solutii amenajari interioare apartamente

Pentru zona de dining, plasarea unei oglinzi ovale poate crea un efect de marire a spatiului, iar daca spatiul va permite puteti amenaja chiar si un bar fabricat din mdf cu insertii de sticla.

Dormitorul trebuie sa fie si el cat mai aerisit si luminos, asadar din nou se va merge pe nuante deschise pentru pereti si un moblier in culori neutre. Dressing-ul ales de beneficiar poate include si oglinzi, din nou un efect care va mari si va deschide un spatiu mic. Tablia patului poate fi capitonata sau poate fi alcatuita din fier forjat. Pe noptiere se poate opta pentru niste veioze sau daca nu se doreste astfel de accesorii, doua aplice la marginea patului sunt suficiente pentru un dormitor care nu permite prea multe astfel de decoratiuni.

Alege echipa Nobili Interior Design pentru amenajari apartamente la cheie

Pentru o bucatarie dintr-un apartament cu 3 camere, expertii sugereaza tot un stil minimalist care sa imbine esteticul cu utilul. Asadar, un mobilier din mdf care sa va permita sa incorporati electrocasnicele, este cea mai ergonomica optiune. Astfel veti putea masca cuptorul, masina de spalat vase etc. Alegeti niste lustre simple pentru bucatarie iar pentru podea, puteti merge tot pe ideea unui parchet stratificat sau niste piatra naturala.

Pentru baie, chiar daca spatiul nu va permite sa adaugati foarte multe elemente noi, puteti sa schimbati culoarea peretilor, gresia sau marmura sa fie una de culoare deschisa , iar in cea ce priveste corpurile de iluminat, optati pentru niste plafoniere cu finisaje metalice.

Asadar este important sa va jucati cu cat mai multe astfel de elemente si intotdeauna sa va sfatuiti cu expertii in design interior. Un proiect de amenajare interioara trebuie sa porneasca de la o idee de baza bine stabilita de catre beneficiar impreuna cu echipa de specialisti in amenajari interioare.