Blog Amenajari Apeleaza la o firma de amenajari pentru a avea un spatiu personalizat

Apeleaza la o firma de amenajari pentru a avea un spatiu personalizat

Descoperă aici ce face un designer de interior. - Există o îndoială foarte frecventă în rândul persoanelor care caută un mod de a-și amenaja sau renova interiorul, și anume : care este activitatea designerului de interior profesionist și când este cazul să apelezi la serviciile firmei de design și amenajări pentru amenajarea unui interior? Dar, înainte de a intra în detalii, mai întâi trebuie să cunoști conceptul de design interior.

Care este rolul designerului de interior?

Conform definiției, designul interior este o tehnică scenică și vizuală pentru compoziția și decorarea mediilor interioare(camere de case, birouri, spații publice etc.). Constă în arta planificării și organizării spațiilor, alegerea și/sau combinarea diferitelor elemente ale unui mediu, stabilirea unor relații estetice și funcționale, în raport cu ceea ce se intenționează a fi produs. Profesionistul armonizează, într-un spațiu dat, mobilier, obiecte și accesorii, precum perdele și covoare, căutând să concilieze confortul, practicitatea și frumusețea.

Ce este designerul de interior?

Un designer de interior este un profesionist instruit pentru a crea un mediu interior funcțional și de calitate. Calificat prin educație și experiență, un designer profesionist poate identifica, cerceta și rezolva creativ probleme și poate construi un mediu fizic sănătos, sigur și confortabil pentru clientul său.

Misiunea sa este de a obține o calitate mai bună a vieții în spațiu, bazată pe nevoile și gusturile clientului, combinând cerințele și limitările de spațiu și buget.

Rolul proiectantului este de a transforma ideile clienților săi în cea mai bună versiune posibilă, pe baza cunoștințelor sale de ergonomie, funcționalitate, tehnologie, materiale și, mai presus de toate, pe creativitatea sa.

De ce este recomandat să apelezi la serviciile unei firme de design interior?

Cel mai probabil, îți dorești un spațiu diferit, în care să te simți confortabil și care să transmită personalitatea și stilul tău de viață. Însă, de foarte multe ori, nu poți face acest lucru de unul singur, pentru că nu ai experiența necesară pentru a combina și alege diverse elemente de decor și piese de mobilier.

Astfel, unul dintre primele aspecte pentru care este recomandată alegerea serviciilor pe care o firmă de design interior in Bucuresti le oferă este faptul că un designer are o doză mare de creativitate, ce îi permite să găsească stilul care ți se potrivește și care funcționează cel mai bine în acel spațiu.

Prima dată când designerul vizitează spațiul pe care vrei să îl amenajezi, de multe ori acest loc poate fi plin de decorațiuni pe care le ai deja sau poate fi gol. Pentru ambele, el trebuie să-și vizualizeze ideile în spațiu și să ți le împărtășească. Designerul va înțelege proporțiile și va vedea unde arată diferitele piese înainte de a-și aplica desenele.

Designerii de interior lucrează pentru a-ți putea satisface un anumit gust, un anumit buget, o așteptare de timp pentru a executa proiectul și proprietățile cu spații specifice. Adică, în toate proiectele pe care le are, el lucrează cu particularități. Și, de aceea ceea ce ei realizează este o operă de artă unică, căci fiecare spațiu pe care îl decorează este diferit de toate celelalte proiecte.

Prin urmare, dacă îți dorești un spațiu amenajat cu mult bun gust, care să ți se potrivească perfect, trebuie să știi că designul interior nu este doar despre mobilier. Este necesar ca un designer de interior să se gândească la toate, până la cele mai mici detalii, măsuri, compoziții.

De ce firma de amenajări interioare este cea mai bună variantă?

Mulți oameni se întreabă de ce ar trebui să angajeze o firmă de amenajări interioare, atunci când ar putea să-și facă propriul decor. Într-un rezumat a tot ceea ce a fost scris mai sus, trebuie menționat: Designul interior este mai mult decât simpla decorare.

Designul interior de înaltă calitate ridică valoarea casei tale

Investești banii în a face totul corect, nu în a corecta greșelile. Comunicarea este importantă în designul interior. Căci designul de interior nu ar trebui să poată comunica ideile sale doar ție, ci și firmelor cu care colaborează și arhitecților, mai ales dacă este vorba despre designul interior comercial.