Blog Mobila Mobilier Italian de inalta calitate pentru locuinta ta

Mobilier Italian de inalta calitate pentru locuinta ta

Nu concepem viața fără culori, așa că nu alege monotonia chiar la tine acasă, cu atât mai mult în dormitorul, în locul unde îți găsești liniștea și relaxarea de care ai atât de multă nevoie.

Joacă-te cu culorile, dar reține că fiecare nuanță folosită emană o anumită energie și îți poate influența starea de spirit. De aceea, nu uita că echilibrul este cuvântul care trebuie să caracterizeze cel mai bine amenajarea acestei camere. De asemenea, în dormitor patul este elemental central al încăperii, așa că totul pornește de la el.

O pată de culoare pentru dormitor este exact ceea ce ai nevoie, și chiar patul poate îndeplini, cu brio acest rol. Tu te-ai gândit ce culoare să alegi pentru patul tău?

Fiecare dintre noi își amenajează casa după bunul plac, după propriul gust, și apelează sau nu la specialiști în amenajări interioare pentru câteva recomandări.

Indiferent de ce metodă alege, este clar că se va urmări îndeplinirea a trei scopuri: să nu fie îngrozitor de scump, să fie modern și, evident, să fie funcțional. Aceleași principii se aplică și atunci când vine vorba despre amenajarea casei cu mobila italiana de lux.

Ce știi despre paturile rotunde?

Paturile rotunde… Interesante, inedite, fascinante și… cam atât. De regulă, cam acestea sunt cuvintele pe care le folosești atunci când încerci să descrii această piesă de dormitor. Dacă vrei să știi mai multe, și în plus, iei în calcul un pat rotund pentru dormitorul tău, atunci avem pentru tine mai multe informații, pentru ca alegerea să îți fie mai ușoară.

Atenție la stilul în care este decorată camera!

Înainte de a vorbi despre paturile rotunde, avem o scurtă atenționare. Un astfel de pat nu se potrivește dacă dormitorul tău este amenajat în stilul clasic sau tradițional, iar în cel rustic este deja deplasat. Amplasarea lui într-o cameră decorată în stil modern, hi-tech, loft, techno, fusion, minimalist, se dovedește însă a fi alegerea perfectă. Vezi modele dormitoare moderne italiene

Mărimea contează!

Da, știm, ai zâmbit atunci când ai citit afirmația de mai sus. Totuși, atunci când vine vorba despre paturile rotunde, este chiar reală. Unul cu diametrul de doi metri se potrivește perfect pentru camera unui copil sau a adolescentului familiei, dar dacă este vorba despre un pat pentru cupluri, atunci mai adaugă jumătate de metru în plus.

Spațiu de depozitare

Pentru că este o piesă de mobilier destul de masivă, este și normal ca restul camerei să nu fie atât de ”încărcat”. Așa că, dacă poți, alege un pat rotund care este prevăzut și cu un spațiu de depozitare. Te vei convinge rapid că este cea mai bună alegere.

Tetieră, pentru un plus de confort

Chiar dacă pare greu de crezut, paturile moderne pentru dormitor sunt de fapt mult mai confortabile decât cele clasice. Și mai sigure. Totuși, dacă îți dorești un plus de confort, poți alege un model care este prevăzut cu tetiere sau cu laterale. Evident, tetiera aduce un plus de confort, dar poate oferi și un aspect aparte acestui pat, despre care nu poți afirma că se remarcă prin banalitate.

Prețul succesului

Da, din păcate avem de a face cu un produs destul de scump, pe care nu toată lumea și-l poate permite lejer. Dar, cu toate acestea, te vei convinge rapid că investiția făcută merită toți banii. În plus, există posibilitatea de a achita această piesă de mobilier în rate. Așa că, nu ai niciun motiv să renunți la visul tău, pe motivul că e prea scump pentru bugetul familiei!

Un pat special pentru tine

Cu toții ne dorim ca patul din dormitor să fie unul special, pentru această cameră este una destinată relaxării și odihnei. De aceea, suntem de acord cu tine atunci când afirmi că ai nevoie de un pat aparte, și tot cauți, nemulțumit de ceea ce găsești.

Din fericire pentru tine, avem o soluție: Nobili Design! Aici este locul unde dorințele tale privind amenajarea camerelor devin realitate, cu ajutorul unor piese de mobilier de calitate superioară. Cu siguranță vei găsi și tu ceea ce ai nevoie, sau ceea ce îți dorești.

Amplasarea unui pat rotund

Cel mai mare dezavantaj, atunci când vine vorba despre paturile rotunde, este cel al spațiului. Majoritatea oamenilor susține, și pe bună dreptate, că atunci când este amplasat în mijlocul camerei, ai parte de efectul dorit, de eleganță și lux, dar… camera pare dintr-o dată mai mică. De aceea, cei mai mulți aleg să amplaseze un astfel de pat lângă perete, deoarece este mai… avantajos din punctul de vedere al spațiului.

Nu trebuie să-ți mai faci astfel de probleme. Poți opta pentru modelul pliabil al unui pat rotund, și gata, totul este perfect.

Cercul, folosit în întreaga cameră

Pentru ca un pat rotund să nu facă notă discordantă cu restul încăperii, specialiștii în amenajări interioare sunt de părere că modelul cercului trebuie reluat și în alte detalii care compun designul camerei: oglinzi, coavoare, elemente de dulap, decorațiuni. Evident, ai liber la imaginație, sau dacă nu te descurci, poți apela la cei care se pricep cu adevărat la acest lucru.

O pată de culoare… pastel

De regulă, paturile în culori pastelate sunt rezervate pentru camera copilului. Cu toate acestea, specialiștii sunt de părere că nu există o regulă clară în acest sens, și îți poți amenaja și tu dormitorul din vis, iar combinațiile alb – lila, alb – bleu, alb – lavandă sunt pline de romantism. În plus, dacă ai mers pe una dintre aceste combinații, vei putea să îți transpui visele privind decorațiunile în realitate, deoarece se potrivesc cam toate.

Patul negru

Atunci când vine vorba despre o pată de culoare în dormitor, cei mai mulți dintre noi nu se gândesc în niciun caz la negru. Cu atât mai mult cu cât vine vorba despre pat. În opinia acestora, un pat negru aduce o atmosferă sumbră în această cameră, și de aceea se cam feresc de el. Pentru că, până la urmă, patul este acel element de decor care domină încăperea.

Cu toate acestea, nu este nevoie ca un pat negru să fie atât de blamat, pentru că dacă este bine integrat în decorul camerei, atunci poate fi exact acea pată de culoare care oferă un contrast plăcut și surprinzător cu elementele din jur. Cel mai bine se potrivește cu elemente aurii sau crem, iar interiorul devine, dintr-o dată, unul plin de lux, eleganță și rafinament. Joacă-te cu culorile