Blog Mobila Vezi care sunt cele mai bune variante de coltar pentru livingul tau

Vezi care sunt cele mai bune variante de coltar pentru livingul tau

Ai decis să îți renovezi livingul sau ești în plin proces de amenajare a locuinței? Ai o mulțime de idei, toate par bune, aplicabile, și abia aștepți să vezi totul gata? Da, te înțelegem perfect! Dar, stai, apare prima dilemă: ce să alegi pentru living? Un colțar sau o canapea? Dacă ne permiți o sugestie, colțarul este varianta câștigătoare, iar în rândurile următoare îți vom prezenta și argumentele noastre.

Un colțar în formă de L, alegerea ideală

Știi, desigur, că există două tipuri de colțare pentru living: unul clasic, în formă de L, și un colțar modern, curbat? Și atunci, pe care să îl alegi?

Un colțar în formă de L, varianta cea mai populară

Dacă ești genul care adori să fii înconjurat de cei dragi, sau să petreci seri relaxante alături de prieteni, atunci colțarul în formă de L este varianta cea mai potrivită pentru tine. În plus, ești oarecum avantajat de această alegere, deoarece este o piesă de mobilier extrem de populară, așa că se găsește într-o varietate de modele, culori și dimensiuni. Este aproape imposibil să nu găsești un colțar în formă de L care să nu se dovedească perfect pentru tine.

Alege unul de calitate

Pentru că este o piesă de mobilier destul de scumpă, este și normal să îți dorești să ai parte de o bună calitate. Ca să nu mai vorbim și de faptul că va fi destul de des folosită, așa că și rezistența are partea ei, deloc de neglijat, de importanță.

Așa că, dacă vrei ceva de înalt nivel calitativ, rezistent, dar și cu un mare plus la capitolul estetică, poți alege cu încredere colțarele de la Mobila Italia Nobili Design. Nimic nu este lăsat aici la întâmplare, totul este lucrat cu mare atenție, materialele folosite sunt cele mai bine, astfel ca tu să ai parte de cea mai bună experiență posibilă. Confort, calitate, aspect vizual perfect, ce îți poți dori mai mult? Toate într-un singur loc, la Nobili Design! Sunt alcătuite din trei sau cinci piese care pot fi aranjate în diverse configurații.

Avantajele unui colțar în formă de L

Specialiștii sunt de părere că există mai multe avantaje ale colțarelor în formă de L. În primul rând, au opțiunea de rearanjare a pieselor componente, ceea ce le face ideale pentru camera ta. Folosesc foarte eficient spațiul din colț și pot fi folosite și pentru a separa zona de socializare de cea de luat masa.

La capitolul relaxare stau foarte bine, deoarece latura mai lungă poate fi folosită în mod lejer drept pat de o singură persoană. În plus, dacă avem de a face cu un colțar modular extensibil, acesta devine rapid un pat de două persoane foarte confortabil, în cazul în care ai parte de musafiri care rămân peste noapte.

Dezavantaje

Alegerea unui colțar în formă de L nu este chiar atât de ușoară, și trebuie să ții cont de dimensiunile camerei unde urmează să îl amplasezi. Dacă spațiul pe care îl ai la dispoziție nu este prea mare, mai bine renunță pentru riști să aglomerezi și mai mult o cameră și așa mică. Dacă totuși insiști să ai un colțar în formă de L în livingul tău, atunci adoptă stilul minimalist în rest, pentru că amplasarea altor piese de mobilier în jurul acestuia va fi o adevărată provocare.

Un colțar în formă de L se potrivește unei camera amenajate în stil minimalist, industrial sau modern contemporan. În rest… mai bine nu.

Un alt dezavantaj al acestei piese de mobilier este faptul că este destul de masivă și dificil de mutat. Dar, dacă nu ești genul care să se mute frecvent, și nici să faci schimbări în amplasarea mobilierului pentru living, nu ai de ce să îți faci astfel de griji inutile.