Blog Design Motivele pentru care trebuie sa apelezi la o firma de amenajari interioare

Motivele pentru care trebuie sa apelezi la o firma de amenajari interioare

Îți dorești să renovezi o încăpere sau să faci un proiect al întregii case din București? Sau poate vrei să îți amenajezi sediul firmei pentru a arăta mult mai profesionist în fața partenerilor și a clienților? Atunci cel mai probabil îți pui întrebări despre angajarea unui designer de interior.

5 motive pentru a primi sfaturi profesionale

Pentru că, îți dorești să eviți stresul și amatorismul, în încercarea de a face totul singur și vrei să lași un profesionist să se ocupe de toate. Descoperă în cele ce urmează 5 motive pentru a căuta o firmă de amenajări interioare 

O firmă de amenajări interioare te va ajuta să finalizezi renovarea la timp

Un proiect de renovare implică întotdeauna multe detalii, cum ar fi respectarea standardelor tehnice, respectarea ergonomiei și realizarea în siguranță a pieselor. Acest lucru este în plus față de alegerea furnizorilor potriviți și cunoașterea ordinii contractelor. Deci, fără un sfat adecvat, șansa întârzierilor este foarte mare.

Atunci când apelezi la serviciile unui designer de interior, vei putea conta pe experiența acelui profesionist. Pe lângă faptul că este familiarizat cu întregul proces, acesta cunoaște și indică furnizori calificați, care vor livra serviciile la timp. Știe, de asemenea, să anticipeze problemele și reușește să coordoneze toate sarcinile posibile în paralel.

Angajarea unui designer interior te va ajuta să economisești bani si timp pretios

Contrar a ceea ce cred mulți oameni, atunci când angajează un designer de interior, clientul va putea economisi mult la renovare. Acest lucru se datorează faptului că profesionistul cu experiență va ști să utilizeze cât mai bine toate resursele. El cunoaște furnizorii cei mai rentabili, știe unde merită să investească și când să economisească, echilibrând cheltuielile în funcție de nevoile proiectului. Un exemplu este atunci când designerul alege mobilier personalizat. În loc să-l cumpere gata, poate genera economii de până la 50%.

Designerul interior te va îndruma în achiziții și reușește să ajungă la sfârșitul renovării în limita bugetului specificat. Pentru că, atunci când însoțește lucrarea, profesionistul reușește să evite risipa de materiale și alte resurse. Respectarea programului și lucrul pentru a termina lucrarea la timp generează, de asemenea, economii.

În plus, casele și apartamentele decorate cu ajutorul unui profesionist tind să se aprecieze mult mai mult. Cu alte cuvinte, investiția făcută în angajarea unui designer de interior va aduce cu siguranță o rentabilitate la revânzarea proprietății.

Vei avea la final un mediu armonios și funcțional

Atunci când apelezi la o firmă de design interior, vei explica ce ai nevoie și ce așteptări ai de la fiecare cameră din casă. În acest fel, un bun profesionist nu se va preocupa doar de estetică. El va ști să transpună nevoile clientului într-un proiect frumos care funcționează zilnic. Important este să știi că un designer de interior face mult mai mult decât să aleagă mobilier, țesături și culori. Știe să proiecteze spații, studiază cea mai bună amenajare a mobilierului și a iluminatului. De asemenea, profită de fiecare colț cu crearea de mobilier și tâmplărie personalizată.

Datorită designului interior, spațiile mici par mult mai mari

Dacă locuiești într-un spațiu mic, știi cât de dificil este să potrivești tot ce ai nevoie într-un mediu fără ca acesta să pară dezordonat. Un designer de interior va studia fluxul din fiecare mediu, se va gândi la soluții pentru depozitarea lucrurilor, va crea piese multifuncționale și va proiecta spațiul cu stil și armonie.

Există multe caracteristici care pot face ca un mediu să pară mai mare, cum ar fi utilizarea oglinzilor, culorilor și luminii. Astfel, designerul de interior știe să profite de aceste elemente pentru a spori senzația de spațiu.

Firma de amenajări interioare va face casa potrivită pentru copii

Cine are copii și animale știe cât de greu este să păstrezi casa ordonată și decorată. Mulți oameni renunță chiar la renovarea caselor până când copiii lor vor crește sau animalele lor de companie vor fi dresate. Dar nu trebuie să fie așa! Pentru că atunci când angajezi un designer de interior, vei primi sfaturi pentru a cumpăra mobilier și țesături care sunt potrivite pentru copii sau animale de companie, căci piața textilelor continuă să evolueze în acest sens.

În cazul persoanelor în vârstă, există standarde tehnice și studii pe care le cunoaște un bun designer de interior. Alegerea țesăturilor și articolelor de siguranță adecvate, precum și proiectarea pieselor de mobilier pentru dormitor sau sufragerie cu înălțimi și suporturi speciale, fac parte dintr-un proiect de renovare și amenajare.