Blog Design Concepte de decorare oferite de firmele de Design Interior

Concepte de decorare oferite de firmele de Design Interior

Decorarea unui spațiu interior de către firmele de design îl va face nou, îi va da viață și va reuși să transmită personalitatea celui care va locui în el. Aceasta nu este întotdeauna o sarcină ușoară, deoarece implică mulți factori.

Conform specialiștilor în design interior, termenul de concept reprezintă modul de a vedea un anumit obiect, sistemul de percepție al unui fenomen. Iar, în acest caz, al designului interior, reprezintă modul în care designerul își vede rezultatul muncii prin cadrul unei idei principale a întregului proiect.

Iar pentru a putea dezvolta un concept, este necesară utilizarea mai multor elemente, decoruri și finisaje, iar rezultatul final trebuie să fie un interior armonios și confortabil. Iar designerii de interior își creează un anumit stil propriu, dar chiar și așa, fiecare proiect pe care îl realizează este diferit de toate celelalte, căci ei caută mereu surse de inspirație pentru a realiza un concept unic al acestuia.

Descoperă sfaturi despre conceptele de design interior

Cunoaște bine spațiul. Dimensiunea și locația influențează foarte mult decorul. Când vorbim de locație, se face trimitere atât la mediul înconjurător, fie că este vorba de sufragerie sau dormitor, cât și la locația proprietății în sine, indiferent dacă se află într-o regiune rurală sau în oraș, căci fiecare are particularitățile sale și se combină mai mult cu anumite tonuri sau obiecte specifice. Deci, descoperă bine aceste informații pentru a defini următorii pași, atunci cand veti opta pentru un proiect de design interior case.

Mizează pe mobilier multifuncțional

Practicitatea este cuvântul cheie pentru orice mediu, mai ales când vine vorba de spații mai mici. Este posibil să fi văzut deja acele paturi care s-au transformat într-un dulap, o bibliotecă care este și masă sau mobilierul modern care marchează împărțirea spațiilor. Casele mai mici sunt în prezent la mare căutare, tocmai pentru că oferă caracterul practic care ajută foarte mult în graba în care oamenii trăiesc azi.

A avea mobilier multifuncțional precum cele menționate mai sus este ceva care va face această modalitate pentru cea mai bună utilizare a timpului și mai ușoară. Obținerea acestui mobilier astăzi este deja o sarcină mai ușoară, existând deja modele care se pot potrivi în casa ta sau, dacă preferi să le personalizezi, vor fi și mai conectate la spațiu.

Tâmplărie în concepte de decor

Tâmplăria ajută foarte mult în această parte, fie pentru a crea mobilier personalizat spațiului, dar și pentru funcția de a amesteca elemente decorative clasice cu cele mai moderne, compunând un mediu unic!

Panouri luminoase și imprimare pe țesătură

Panourile luminoase au devenit, de asemenea, o tendință în decorul interior. Datorită lor, decorul va fi personalizat, deoarece acestea pot fi cumpărate gata făcute sau personalizate în funcție de alegerea ta.

O altă calitate care poate diferenția și face un spațiu unic este imprimarea pe țesătură pe panoul său luminos. Astăzi este deja posibilă imprimarea unei imagini la rezoluție înaltă, ceea ce face posibilă utilizarea oricărei imagini pentru a compune decorarea, atât a companiilor, creând o temă a locului, cat si a unei case, cu fotografii sau simboluri personale.

Oglinzi și spații verticale

Oglinzile în locații strategice servesc atât la înfrumusețarea, cât și la creșterea vizuală a spațiului. Acestea sunt ideale pentru medii mai mici, iar un alt avantaj al acestora este că arată bine în orice mediu. Explorarea spațiilor verticale este o altă posibilitate: picturi, rafturi și chiar grădini pot fi așezate pe perete, acestea îmbogățind vizual mediul, fără a-l face prea încărcat.

Articol realizat cu sprijinul Nobili Interior Design Bucuresti

Aceste sfaturi simple despre concepte de design interior au ajutat cu siguranță să îți clarifici gândurile cu privire la amenajarea interioară decorativă, o sarcină solicitantă, dar prin intermediul unei firme de design interior, totul este posibil!