Blog Design Opteaza pentru un concept modern de design interior

Opteaza pentru un concept modern de design interior

Traim intr-o realitate plina de reguli. Trebuie sa ne supunem legilor impuse de societate, celor morale si a altor zeci de reguli si legi care uneori ajung sa ne cenzureze dorinta de exprimare. Impotriva lor, importiva clasicului, impotriva tuturor liniile rigide trasate de multe vreme inainte, a luat nastere, la inceputul anilor 1900 curentul cultural si artistic numit modernism. Acesta se maniferat nu doar in arta ci si in realitatea pe care o traim avand ca si scop ruperea oricarei bariere care ne cenzureaza. 

Concept design interior modern
Concept design interior modern
Proiect design interior modern
Design interior dormitor modern
Design interior living modern

Solutii design interioare moderne

Modernismul in designul de interior reprezinta in primul rand, o negare a clasicismului. Astfel liniile drepte, culorile fade, seriozitatea si rigiditatea vor disparea, ele fiind inlocuinte de un joc de culori care va impresiona prin vitalitate, veselie si non-conformism, negand monotonia. Mintile deschise, inimile tinere, spirtele bogate, vor alege sa-si decoreze livingul in stilul modern.

Design interior apartament modern

Acesta impune senzatia de spatiu, lumina si buna-dispoztie, exprimate doar printr-un joc de culori care va cuceri orice suflet, incurajandu-l sa se exprime liber. Pentru a nu da gresi in decorarea livingului respectand tendintele modernismului, apeleaza la serviciile unui designer de interior. Acesta iti va asculta dorintele si te va ajuta sa alegi cele mai potrivite culori, sa le imbini astfel incat sa-ti exprime propriile convingeri si sa-ti transforme livingul intr-un spatiu vesel si original.

Amenajare living modern cu mobilier

Livingul este spatiu in care ne primim musafirii, locul in care alegem sa vizionam un film alaturi de cei mai buni prieteni si in care ne gasim relaxarea si rasfatul zilnic. Astfel acesta trebuie sa ne imprime starea pe care o cautam si care ne face sa ne simtim impliniti. Modernistii vor pune accent pe luminozitate si spatiu, de aceea vor alege ca peretii sa fie albi sau colorati in culori deschise. In acelasi timp, vor alege pentru parchet culori inchise pentru a creea un contrast elegant.

Alege servicii oferite de specialisti

Pentru unicitate si originalitate vor alege culori vii care sa dea viata carpetelor, unor piese decorative sau draperiilor. Pentru ca gandesc deschis, pentru ca iubesc libertatea, modernistii aleg sa se exprime liber si colorat, transformandu-si locuinta intr-un mod in care domneste bunul gust, veselia, buna dispozitie si dragostea de viata si frumos.

Tendințele modei în design interior își schimbă cursul mult mai rar decât în ​​industria confecțiilor. Interiorul modern creat astăzi nu își va pierde relevanța în următorii zece ani. În plus, există mai multe soluții de design care pot fi numite clasice ale stilului, acestea nu vor deveni niciodată depășite și vor rămâne în general acceptate pentru mulți ani de acum încolo. Veți afla mai multe despre ce este un stil modern în interior, ce tehnici nu se demodează mulți ani și ce tendințe vor fi la vârful popularității în 2021 citind acest articol până la sfârșit.

Design modern pentru casa

Așadar, ați devenit fericitul proprietar al unei case spațioase și, bineînțeles, designerul trebuie să intre mai întâi în ea! Da, pentru că această persoană este capabilă să echipeze camera astfel încât să fie confortabilă si funcțională. Și vă va ajuta să vă realizați interiorul visat - confortabil, atent și frumos! Pentru un designer, o casă este, în primul rând, o zonă destul de mare, unde este oferită posibilitatea de a întruchipa cele mai îndrăznețe idei. Soluțiile precum utilizarea nuanțelor deschise și utilizarea materialelor naturale sunt întotdeauna relevante. Vedem aceste tehnici, de exemplu, în decorarea acestei case , al cărei stil principal de design este clasic. Cu toate acestea, dormitorul, dressingul și camera de șemineu sunt în stil modern. Este dominat de culori deschise (gri, bej, alb). Această casă folosește și al doilea trend, pe care îl numim „naturalețe”, ceea ce înseamnă utilizarea materialelor naturale sau decorarea stilizată ca natură.

Textura și modelul frumos al lemnului, exclusivitatea și brutalitatea pietrei, strălucirea și luxul metalului sunt cei trei piloni pe care designul interior este apropiat de natură. Și dacă în casa menționată mai sus acesta este doar un plus de design la modă, atunci în casa din Bucuresti întregul interior este decorat într-un stil natural. Aceasta creează efectul apropierii de natură, care este atât de relevant pentru interiorul unei case contemorane. Și, de asemenea, asigură respectul și siguranța mediului, deoarece la finisarea cu materiale naturale, substanțele nocive nu sunt practic utilizate. În plus, acest proiect , realizat în stilul clasic modern, este interesant. Design interior case si vile stil modern presupune un spațiu liber maxim, aranjament de mobilier în centru, nu de-a lungul peretelui, lupta pentru minimalismul, practic și funcționalitate, finisare strictă și lipsa de decor, utilizarea de lămpi neobișnuite moderne. O altă tendință la modă sunt ferestrele panoramice mari din interiorul casei.

Interiorul unui apartament modern

Principala tendință în designul interior al unui apartament este astăzi extinderea spațiului datorită demolării pereților despărțitori și a pereților. Cu ajutorul acestei tehnici, apartamentul devine mult mai aerisit și spațios, mai ales dacă suprafața sa este mică. În acest caz, mobilierul, pereții despărțitori din sticlă ușoară sau perdelele sunt folosite pentru zonarea zonelor cu funcționalități diferite. Un astfel de interior poate fi văzut pe exemplul bucătăriei-sufragerie din acest apartament , amenajat cu mobila moderna italiana. În plus față de exemplul de mai sus, această metodă de împărțire a spațiului a fost utilizată în interiorul unui apartament pentru un tânăr din complexul rezidențial Central.

Alte tehnici de design interior modern sunt, de asemenea, utilizate aici - utilizarea elementelor de stil mansardă și a materialelor naturale, culori clasice în interior, finisaje monocromatice, detalii cromate, mobilier original și articole de decor. De câțiva ani încoace, stilul minimalist în designul interior al apartamentelor nu și-a pierdut relevanța . Se presupune că folosește o cantitate minimă de mobilier și articole de decor, precum și utilizarea de decorațiuni simple, de obicei monocromatice.

Interior modern la modă - câteva puncte mai importante

Să rezumăm și să numim câteva puncte mai importante. Deci, un interior modern este: 1. Simplitate și minimalism în decor și amenajari. Pereții sunt adesea acoperiți cu vopsea simplă sau tapet, uneori sunt folosite elemente în stil mansardă (pereții imită lemnul, zidăria, piatra), în unele cazuri picturile sau afișele în rame simple și stricte sunt folosite pentru decorarea pereților. Materialele care imită lemnul natural sau piatra sunt așezate tot mai mult pe podea. Poate fi parchet stratificat sau gresie porțelanată. Covoarele pot fi prezente, dar este important ca ele să nu fie prea pestrițe și combinate cu alte elemente din design, să aibă forma geometrică corectă. Tavanele sunt încă din gips-carton sau din membrana flexibila. Mai mult, structura nu trebuie să aibă mai multe niveluri. Din ce în ce mai des, în interior sunt folosite plafoane simple cu lămpi încorporate tip led.

În ceea ce privește lumina artificială , ar trebui să existe mai multe surse de lumină . Lămpi de podea, aplice de perete, plafoniere pentru diferite zone, iluminat pentru mobilier. Cu cât mai multe opțiuni, cu atât mai bine! Mai mult, lămpile sunt adesea utilizate intr-un mod neobișnuit.

- Mobilierul într-un interior modern are și un design original. În bucătărie, acestea sunt scaune cu o configurație neobișnuită într-un stil futurist, în camere există măsuțe ușoare de cafea cu picioare subțiri și fotolii confortabile rotunde.

- Atunci când alegeți o paleta de culori, principalul favorit este albul, care rămâne o opțiune inconfundabilă în orice moment. Toate nuanțele de gri câștigă din ce în ce mai multă popularitate. Orice tonuri de maro sunt, de asemenea, binevenite - de la bej până la culoarea wenge profund saturată. Interioarele calme nu își pierd relevanța de mulți ani. Detaliile și accentele pot fi izbitoare. În cele din urmă, vom oferi un alt exemplu de interior într-un stil modern: un apartament în complexul rezidențial Gran Via .

Contactați studioul de design Nobili Design! Vă vom ajuta să creați un interior elegant și la modă, care va rămâne in tendinte mulți ani! Suntem conștienți de ultimile tendințe și știm cum să lucrăm cu ele! În același timp, acordăm atenție funcționalității și confortului. Vom oferi nu numai dezvoltarea conceptului si zonarea, ci vom aduce la viață proiectul prin administrarea lucrarii cu o firma partenera de amenajari interioare.