Blog Design Recomandarile Designerului in alegerea stilului potrivit casei tale

Recomandarile Designerului in alegerea stilului potrivit casei tale

Orice casa, pentru a deveni “acasa”, trebuie sa imprumute din personalitatea celor care o locuiesc. Astfel fiecare camera decorata dupa in stilul care ne reprezinta ascunde in ea trasaturi ale caracterului nostru ceea ce o face unica. Decorarea bucatariei nu ar trebui sa fie deloc neglijata. Aceast loc extrem de frecventat mai ales de femei dar nu numai, trebuie sa impresioneze prin ordine, rafinament, bun gust.

Alege din proiectele de design interior case realizate de echipa Nobili

Atunci cand alegem sa ne decoram livingul si dormitorul urmand caracteristicile unui anumit stil atunci si bucataria trebuie sa urmeze acelasi stil de design. Pentru persoanele sobre, rationale, indragostite de aerul boem de altadata, stilul clasic va reprezenta alegerea potrivita pentru designul intregii locuinte.

In primii ani de la aparitia acestui stil arhitectural, cei care puteau sa si-l permita erau doar cei din clasa burgheza si asta pentru ca presupune multa eleganta, pretiozitate si stil, caracteristici care la acel moment nu erau appreciate, intelese sau nu si le permiteu toti.

Alege stilul clasic in amenajari interioare case

Daca alegem rigiditatea formei, seriozitatea atmosferei si arta frumosului exprimata intr-un mod realist, caracteristici ale stilului clasic si pentru bucatarie atunci ar trebui ca mai intai de toate sa ne adresam unui designer de interior care sa ne explice care sunt parametrii in care sa ne incadram si tendinetele acestui stil.

Amenajarea unei bucatarii cu mobilier clasic

Pentru inceput ar trebui sa stim ca stilul de design interior clasic in bucatarie se evidentiaza prin mobila masiva, din lemn natural, de culori fade. Corpurile de mobilier sunt mari, impunatoare, greoaie, traducand eleganta, rafinament, seriozitate si sobrietate.

De asemenea pentru ca nevoia de spatiu reprezinta o adevarata provocare in amenajarea bucatariilor, stilul clasic propune colorarea peretilor in nuante deschise si mate care ofera senzatia de luminozitate. Masa si scaunele se recomanda sa urmareasca tonul mobilierului, fiind confectionate tot din lemn, masiv de cea mai buna calitate.

Lucreaza cu cei mai buni designeri de interior pentru case

Desi acolo miroase mereu a cele mai apetisante si gustoase mancaruri, bucataria poate sa confere un loc rupt parca dintr-o alta epoca, impresionand prin aerul boem si clasic de altadata. Designerii de interior vor reusi sa contureze acest colt din alta lume si in casa ta, pastrand insa nota personala care ii va oferi unicitate si originalitate.

Persoanele disciplinate dar in acelasi timp boeme, rationale dar indragostite de frumos, sobre dar nostalgice, vor alege pentru amenjarea bucatariei cat si pentru decorarea intregii locuinte stilul clasic. Acesta se caracterizeaza prin rigurozitatea formei, prin dorinta de conservare a frumosului de altadata, prin respectarea unor reguli care s-au pastrat de mai bine de un secol de la aparitia stilului.

Bunul gust, rafinamentul, eleganta, reprezinta calitati care se rasfrang si asupra modului in care alegem sa ne decoram locuinta. Din pacate insa, majoritatea dintre noi pun accent pe decorarea livingului, a dormitorului si mai putin a bucatariei, aceasta ramanand mai mereu cel mai trist si dezordonat loc al casei. Pentru ca acest lucru nu este nici pe departe corect, bucataria merita un rasfat in ceea ce priveste designul ales, care sa o transforme intr-un loc stilat, cu mult bun gust.

Descopera producatori de mobila italiana pentru casa ta

Solutii amenajari si decoratiuni interioare cu mobila de lux pentru case sau vile oferite de importatorul Mobila Italia de la cele mai renumite branduri italiene.

.