Blog Design Sfaturi de Interior Design pentru amenajari case in stil Ecletic

Sfaturi de Interior Design pentru amenajari case in stil Ecletic

Echipa Nobili Interior Design creaza interioare stil eclectic cu materiale si mobilier de la cele mai renumite branduri din Italia. Eclectismul in designul interior este intruchiparea unui amestec de stiluri apropiate unul de celalalt - clasicism, imperial, baroc, modern. Ca stil, eclectismul a aparut la inceputul secolului XX. Stilul eclectic se caracterizeaza prin forme plastice, colturi rotunjite, o abundenta de materiale textile si décor luxuriant.

Cine prefera un design de interior pentru casa in stil eclectic?

Stilul eclectic este preferat de inovatori si experimentatori. Eclectismul este un stil ideal pentru intruchiparea celor mai extraordinare si indraznete idei. Este stilul perfect pentru calatori si colectionari. Designerii de la Nobili Interior Design pot decora interiorul cu o varietate de suveniruri aduse de departe. Elementele de decor din diferite epoci si stiluri se vor armoniza cu succes cu piesele de mobilier modern italian, precum si cu elementele istorice. Acest stil este preferat de proprietarii cu mai multi membri de familie cu gusturi diferite. Astfel, fiecare membru al familiei se va simti confortabil.

Paleta de culori pentru design interior pentru case stil eclectic

Pentru stilul eclectic, designerii de la Nobili Interior Design utilizeaza nuante naturale de bej, crem, maro in combinatie cu gri, fiind diluate cu tonuri mai luminoase de mobilier si decor. Plafonul casei in stilul eclectic poate fi cu un nivel sau doua niveluri, ceea ce le permite designerilor sa extinda spatiul vizual. Pentru proiectarea peretilor, se folosesc imagini de fundal cu tonuri neutre, stuc, picturi murale si tapiserii, iar pentru podea se foloseste lemnul natural.

Mobilier italian pentru case in stilul eclectic

Mobilierul in stil eclectic are forme dinamice, este decorat cu sculpturi din lemn, detalii cioplite si modele sub forma de bucle. In proiectarea designului pentru case in stilul eclectic, se foloseste adesea mobilier de diferite stiluri si epoci, combinate in culori si textura.

Interiorul eclectic este plin de decor. Eclectismul in interior este o combinatie de mobilier de doua sau trei stiluri diferite, combinate prin culoare, textura sau design arhitectural.

Caracteristici Design de interior case in stilul eclectic

Principala caracteristica distinctiva a eclectismului este libertatea si lipsa clicurilor si combinatia tuturor obiectelor intr-un singur ansamblu. Formele si stilurile casei in eclectism, sunt legate de functia structurii. Colturile rotunjite si liniile verticale stricte sunt reperele stilului.

Interiorul trebuie sa contina elemente de decor. Atunci cand creaza un astfel de interior, designerii acorda atentie mobilierului de diferite stiluri, acesta fiind combinat prin culoare si textura, iar decoratiunile completeaza imaginea de ansamblu. In designul interior eclectic exista o intreaga paleta de culori.

Designerii folosesc nuante si tonuri pentru pereti, podele si tavane. De exemplu, peretii gri vor atrage atentia asupra statuii de argint, care contrasteaza perfect cu tapiseria antica. In casele in stilul eclectic, se folosesc vase chinezesti, ecrane japoneze, covoare din tesaturi. Eclectismul acorda prioritate textilelor si anume numeroaselor perne si perdele, decorate cu tot felul de strasuri, nituri, panglici si pene