Blog Design Proiect amenajare interioara pentru casa cu mansarda

Proiect amenajare interioara pentru casa cu mansarda

Mansarda este o camera exploatabila, care este echipata direct sub acoperisul casei sau la ultimul etaj al unei anumite parti a casei. Diferenta dintre mansarda si o camera este prezenta incalzirii si a izolatiei. Acesta nu este un balcon, nu este o extensie sau o logie: exterior, mansarda este diferita prin faptul ca prezinta toate caracteristicile tavanului, inclusiv prezenta grinzilor cu o panta in interior. Mansarda salveaza suprafata utila a unei case, permitandu-ti sa utilizezi spatiul comun cu beneficii. Este un tip separat de camera, putand crea un colt retras dupa bunul plac, fara a fi nevoie de un stil identic cu celelalte incaperi.

Solutii amenajari interioare case cu mansarda

Mansarda nu incarca constructia casei, si prin urmare, nu creeaza o sarcina de greutate pe suporturi si fundatie. Prin urmare, este durabila si iti va permite sa dotezi un spatiu cu un set complet de mobilier, fara teama de a se darama. Mansardele difera printr-o varietate de forme, supuse unui anumit tip de acoperis. O casa cu mansarda le permite designerilor de la Nobili Interior Design sa implementeze diverse decizii stilistice, tinand cont de capacitatile si caracteristicile zonei disponibile.

Idei de design interior pentru casa cu mansarda

In functie de tipul acoperisului, mansarda poate fi de mai multe tipuri. In ciuda limitarilor ideilor de design, este posibil sa se realizeze un proiect de design in stilul clasic obisnuit, ceea ce este deosebit de important pentru o persoana moderna. Intr-un astfel de spatiu este dificil sa indeplinesti o idee de design clasic, cu elemente solemne si de lux. Picioare de mobilier sculptate, un candelabru masiv cu mai multe brate, cu cristale si un plafon din stuc, sunt inadecvate aici. Cu toate acestea, unele elemente ale stilului clasic pentru mansarda, pot fi implementate chiar si aici.

Mansarda poate fi dotata cu mobilier compact din lemn si cu oglinda, pentru a mari vizual spatiul. Daca esti o persoana creativa, designerii de la Nobili Interior Design pot crea o camera cu o nota de stiluri grunge si mansard. Desi imitarea completa a unei instalatii industriale este imposibila, este posibila crearea unui spatiu mare cu un plan deschis si evidentierea peretilor cu zidarie. Mai mult, plafoanele inclinate sunt ideale pentru a crea un astfel de design.

Compartimentarea spatiului la Mansarda

Este posibil sa se imparta spatiul mansardei folosind tehnici de zonare. Nu are sens sa se incarce spatiul cu partitii. Delimitarea eficienta intre zonele functionale se poate face prin:

-utilizarea diferitelor nuante, modele, textura si compozitie a materialului de fatada al peretilor si pardoselilor;

-evidentierea zonelor cu o nuanta speciala pe fundalul altor sectiuni ale mansardei;

-utilizarea mobilierului italian de calitate (de exemplu, asezarea unei canapele pe perete si demarcarea prin plasarea unui raft pe spatele canapelei);

-utilizarea dispozitivelor individuale de iluminare pentru fiecare zona specifica, pornind de la proiectarea si stilul lampii centrale principale;

-folosirea covoarelor, covoraselor, pernelor, perdelelor;echiparea colturilor izolate folosind proeminente, nise sau alte caracteristici de design.

Cu o abordare armonioasa si minutioasa a amenajarii mansardelor, se pot utiliza mai multe metode de zonare in acelasi timp. In acelasi timp, este important sa se tina seama de compatibilitatea lor intre ele si de moderatie: separarea excesiva este inacceptabila, in ceea ce priveste compozitia interioara de integritate. Este necesara o organizare discreta a spatiului.

Camera de tip mansarda poate fi un decor al unei case de la tara sau al unei case de vara, sau un punct culminant al unei locuinte din lemn.

Interiorul oricarei case cu aceasta caracteristica ofera o abordare de design pentru amenajarea acoperisului in interior. Designul mansardei poate fi simplu, caracterizat prin linii laconice, un plafon inclinat fara decoruri sau cu mai multe niveluri complexe.

Printre astfel de varietate de colecții, este foarte posibil să descoperi atât un model ieftin dintr-o linie de mobilier din Italia, lansat în producția de masă, cât și proiecte exclusive realizate la comandă. Decorarea pieselor de mobilier este adesea o operă de artă și este realizată din pietre semiprețioase, metale, ceramică, sticlă, marmură și textile scumpe. Deși salonul poate oferi lucruri laconice care se remarcă prin formele lor grațioase extraordinare. Cumpărătorii care decid să cumpere mobilier în stil italian se disting întotdeauna prin gust și practic rafinat, deoarece astfel de lucruri se disting prin design, funcționalitate și fiabilitate de neegalat.

Alege mobilier clasic italian pentru casa ta cu mansarda

Solutii amenajari si decoratiuni interioare cu mobila clasica pentru case sau vile cu mansarda oferite de importatorul Mobila Italia de la cele mai renumite branduri italiene.