Blog Design Descopera cele mai noi proiecte de design Interior pentru case

Descopera cele mai noi proiecte de design Interior pentru case

Anul 2020 a fost plin de surprize și a trebuit să ne petrecem mult timp în interiorul căminului nostru. Guvernele din întreaga lume par să accentueze ideea de lockdown, iar acest trend pare să continue și in 2021. Așadar, de cel puțin un an, mulți dintre noi lucrează, mănâncă și adeseori, învață din interiorul casei proprii. Din această cauză, este foarte importantă atmosfera pe care căminul nostru o emană, ea fiind responsabilă, în mod direct, de starea noastră mentală și de bunăstare.

Stiluri de design interior care scad în popularitate

Înainte să începem cu această categorie, este bine de știut că multe dintre trendurile și stilurile de amenajări interioare scad în popularitate în timp, dar pot reapărea în preferințele oamenilor chiar și după mulți ani.

Deși, pentru români, e posibil ca această denumire să nu fie familiară, stilul va fi cu siguranță recunoscut, odată ce veți vedea pozele aferente. Shiplap a fost, în trecut, folosit pentru a se construi vase și vapoare și presupune ca blocurile de lemn să fie contopite precum un lego. El este regăsit în arhitectura caselor și a cabanelor din zonele unde vremea nu este foarte prietenoasă, stilul ajutând la izolarea casei, ținând vântul și apa departe de interiorul căminului.

Stilul Shiplap a luat anvergură în anul 2010, dar, după 10 ani mai târziu, el dispare în totalitate din preferințele oamenilor, iar mulți dintre noi au început să adopte un stil cât mai minimalist.

Interioare în alb complet

Cumva, este de înțeles de ce acest stil și-a pierdut foarte mult din popularitate. Deși aspectul vizual al acestui stil este unul plăcut, el devine apăsător în momentul când ne petrecem foarte mult timp în casa. 2021 pare să fie anul în care acest tip de design interior va dispărea, deoarece multe persoane doresc să aibă măcar un contrast de culori, pentru a aduce la viață camera și casa în care trăiesc.

Stiluri de design care cresc în popularitate

Pandemia ne-a făcut să ne schimbăm viziunea pe care o avem asupra designului interior. Deoarece ne petrecem foarte mult timp în casă, dorim ca aceasta să fie cât mai primitoare și cât mai plăcută, din punct de vedere vizual și practic.

Minimalismul aplicat interioarelor de lux

Acest stil de design interior prinde din ce în ce mai multă popularitate în rândul românilor. El presupune ca o cameră să fie cât mai eficientă din punctul de vedere al spațiului folosit, dar și ca aceasta să conțină anumite elemente de lux, cum ar fi obiecte de mobilier din lemn și/ sau marmură. Dacă veți folosi doar material naturale, atunci puteți crea, în jurul dumneavoastră, o atmosferă calmă și un sentiment de serenitate.

Adaptați un stil după necesități, cu ajutorul unui specialist în design interior

Fiecare dintre noi are propriile nevoi și necesități asupra spațiului unde ne petrecem cel mai mult timp. De aceea este recomandat să apelați la un specialist în design interior, deoarece el vă poate ghida și vă poate concretiza ideile.

Dacă petreceți mult timp acasă, în interesul muncii, atunci e posibil să doriți ca încăperea respectivă să fie cât mai luminată și cât mai simplă, fara să vă fie distrasă atenția. Dacă aveți o familie numeroasă, atunci puteți considera ca livingul să fie împânzit de scaune confortabile, cu o masă mare în mijloc și un dulap unde să țineți diferite jocuri, de exemplu.

Există multe modalități în care puteți să vă remodelați casa. Fiecare avem propriile idei pe care dorim să le punem în aplicare.

Dar cel mai important lucru este ca atunci când ne decidem să mergem mai departe cu un plan de design interior, să fim siguri de ceea ce ne dorim.

Descopera proiecte design interior case realizate de Nobili Interior Design

Lăsați-vă, așadar, fără griji pe mâinile specialiștilor Nobili Interior Design, dacă aveți nevoie de un proiect de design interior destinat unui spatiu rezidential. După o analiză riguroasă, pentru a vă satisface cererile și așteptările, vă vom propune cele mai bune soluții de optimizare interioare pentru case sau vile de lux.