Blog Design Serviciile pe care le ofera un Designer de Interior

Serviciile pe care le ofera un Designer de Interior

Designul interior este arta planificării și amenajării interioarelor în conformitate cu standardele de estetică și funcționalitate. Profesionistul specializat în amenajări interioare este cel care gestionează întregul proiect de decorare pentru un anumit mediu, stabilind programe, termene, bugete și coordonând activitatea firmei de constructii si amenajari.

Majoritatea celor care își doresc să își amenajeze casa se gândesc în primul rând la costurile necesare. Și cine este cel mai în măsură să te ajute cu mobilarea, decorarea și organizarea locuinței, dacă nu un designer de interior?

Prin urmare, dacă vei apela la serviciile unei firme de amenajări interioare, este recomandat să îți stabilești un buget, în care să se încadreze proiectul și astfel să fii scutit de cheltuieli fără rost și timp pierdut.

Care sunt pașii pe care fiecare designer de interior îi parcurge și la ce costuri trebuie să te aștepți?

Fiecare designer de interior lucrează în propriul ritm și stil, dar majoritatea dintre aceștia parcurg aceleași etape.

Prima conversație cu designerul de interior

Fie că are loc față în față, telefonic sau în mediul online, fiecare reprezentant al firmei de design interior va dori ca la prima discuție față în față să aibă pregătite planurile locuinței sau ale biroului, pentru a putea căuta soluții și a sesiza anumite aspecte la care tu nu te-ai gândit. Imaginile și discuțiile cu tine privind stilul tău de viață, personalitatea și obiceiurile tale îl vor ajuta pe designer să facă cele mai bune sugestii de amenajare sa aleaga cele mai potrivite modele de mobilier pentru casa ta.

Ține cont însă de faptul că această prima întâlnire este o consultație pe care va trebui să o achiți. Iar în funcție de situație și de locul întâlnirii, prețul pe oră poate ajunge și la 200 de euro.

Servicii oferite de o firmă de design interior

Va face proiectul, pe baza măsurătorilor corecte. Va recomanda și selecta produsele necesare. Va urmări implementarea proiectului.

Fiecare dintre acești pași pe care un designer de interior îi va face în această etapă sunt solicitanți și cel mai important, te vor scuti de pierderea timpului sau a cheltuielilor fără rost.

Totuși, este important să închei un contract de prestări servicii cu designerul de interior, unde să fie menționate toate aspectele stabilite. Căci este foarte posibil să optezi doar pentru realizarea proiectului de design interior, ca mai apoi, de restul pașilor să te ocupi singur.

Nu uita nici faptul că designerul de interior este ”creierul operațiunii in amenajare”, iar pentru execuția proiectului va fi necesară o echipă specializată în diverse domenii ( electrice, sanitare, termice, finisaje, etc). Acesta este și motivul pentru care prețul pe care va trebui să îl achiți pentru serviciile oferite de o firmă de design diferă în funcție de alegerile pe care le vei face.

Descopera proiecte de design interior pentru resedinte private realizate de firma Nobili Interior Design cu materiale si mobilier premium importate din Italia.

Cât te costă serviciile unui designer de interior?

La finalul primului pas, acela de realizare al proiectului, designerul de interior îți va arăta ceea ce a realizat, ținând cont de bugetul și nevoile tale, iar în cazul în care vei considera, este cel mai bun moment pentru a modifica ceva.

Dacă totul este stabilit, cel mai probabil va fi necesar să achiți un avans de 50-70% din valoarea totală a proiectului. Costul total este stabilit ținându-se cont de mai multe aspecte, însă cele mai multe firme de amenajări interioare percep un tarif pe metru pătrat, care poate ajunge și la 40 euro/mp. În aceeași măsură, există și designeri de interior care percep un tarif pe oră, prețul ajungând și la 250 euro/ h.

În concluzie, proiectul este serviciul oferit de către designerul de interior prin care își poate demonstra cel mai bine profesionalismul și experiența în această meserie. Prin urmare, în funcție de complexitatea acestuia, va fi influențat și prețul pe care îl vei avea de achitat.

 

.