Blog Bumbac Avantaje si proprietăți materiale textile pentru feţe de masă restaurant

Avantaje si proprietăți materiale textile pentru feţe de masă restaurant

Ca proprietar de restaurant, este o adevărată provocare să creați un mediu potrivit pentru servit masa. Dar cum ar fi să realizați acest lucru prin combinarea țesăturilor, a modelelor și culorilor potrivite? Acum, aveți posibilitatea de a alege dintr-o o gamă cromatică foarte bogată țesături rezistente la uzură și ușor de întreținut, confecționate pe dimensiuni standard sau speciale. Feţele de masă sporesc confortul clienților prin reducerea zgomotului de fundal, creșterea nivelului de curățenie și controlul băuturilor vărsate.

De altfel, este importantă cunoașterea materialelor și procesărilor industriale care stau la baza celor mai bune feţe de masă pentru restaurante, atât din punct de vedere estetic, cât și a rezistenței în timp. Diferitele dimensiuni și stiluri oferă multiple posibilități de decorare și funcționalitate maximă. Cât despre colecția de feţe de masă restaurant, ea include numeroase opțiuni de materiale textile ce pot crea o atmosferă aparte, dar pot seta și o imagine asupra calității.

Țesătură bumbac

Bumbacul este un material frecvent recomandat pentru feţele de masă destinate restaurantelor, cu atât mai mult cu cât el poate fi inclus în orice tip de țesături elegante. Principalele caracteristici ale bumbacului se referă la textura densă și moale, care, în mintea clienților, echivalează cu o calitate superioară. Feţele de masă din țesătură bumbac se spală fără probleme și la temperaturi ridicate – țesătura nu are de suferit la spălări repetate și la uscare. Fața de masă din bumbac poate fi utilizată luni întregi fără a-și schimba proprietățile și fără a se decolora, pigmenții rămânând în țesătură pe o perioadă îndelungată de timp.

Un alt motiv pentru care țesătura din bumbac este foarte solicitată în confecționarea feţelor de masă pentru restaurant constă în igienizarea sa mai bună, inclusiv cu substanțe pe bază de clor care vor distruge în totalitate bacteriile și microbii.

Fata de masa rotunda bumbac

Fata de masa evenimente model Rostow

Țesătură damasc pentru fete de masa

Feţele de masă confecționate dintr-o țesătură tip damasc, a cărei complexitate și proces de prelucrare îi conferă un aspect inedit și o rezistență aparte, este recomandată în mod special restaurantelor din hoteluri, terase sau pensiuni, pentru un decor cu stil. Simplitatea texturii creează un produs extrem de elegant, dar și dependență încă de la prima utilizare.

Decorativ și durabil, damascul este o țesătură strânsă și foarte puternică, folosită pentru feţele de masă din restaurante. Modelul, creat printr-o combinație de tehnici de țesut, se reflectă pe ambele părți (reversibil), conferind țesăturii o calitate strălucitoare. Țesătura damasc este un material textil gros, rezultat dintr-o țesătură foarte strânsă ce cuprinde mai multe straturi de fire.

Modelele din țesătură damasc sunt foarte plăcute la atingere, au rezistență în timp și pot fi spălate la temperaturi ridicate, fără a se deteriora. Natura lor durabilă și decorativă le face excelente pentru decorarea meselor din restaurante cu un minim de efort, dar cu maxim de realizări calitative.

Material textil teflonat anti-pete

Materialul teflonat este potrivit pentru toate unitățile de catering unde există riscul ca clienții să verse ceva și să fie nevoie rapid de mese curate pentru noi clienți. Acesta a fost conceput să acționeze ca un scut împotriva petelor provocate de vărsarea lichidelor sau preparatelor din restaurante, prevenind pătrunderea în materiale precum bumbac, poliester, lână sau alte combinații de țesături.

Feţele de masă din material teflonat se pretează foarte bine restaurantelor și cafenelelor, inclusiv a celor în aer liber, întrucât acestea nu trebuie strânse după fiecare ploaie sau apă vărsată. Curățarea se face în cel mai simplu mod, cu o cârpă sau burete umede, iar pentru petele mai insistente, folosiți puțină apă și săpun.

Materialul teflonat are o mai mare rezistență la rupere, își păstrează culorile, oferă impermeabilitate și păstrează, totodată, netezimea atingerii de bumbac. Pentru reactivarea proprietăților suprafeţei, călcați fața de masă ușor, pe dos.

Țesătură satin

Feţele de masă din bumbac, finisate cu țesătură satin, conferă o atmosferă sofisticată, eleganţă estetică desărvarsită şi calități deosebite: aspect lucios asemănător cu cel al țesăturii din mătase, suprafață fină, textură moale și rezistență, o mare stabilitate la spălare și menținerea proprietăților odată cu trecerea timpului. De altfel, satinul se pretează restaurantelor și hotelurilor de lux, dând naștere unui decor premium și distins.

Țesătura elegantă este ușor de întreținut, își păstrează culoarea și textura. Disponibile în diferite dimensiuni, feţele de masă cu țesătură satin sunt calitative, durabile, foarte ușor de spălat și uscat. Extrem de elegante și sofisticate, acestea pot transforma complet interiorul unui restaurant și îmbunătăți aspectul general al aranjamentelor de pe mese.

Material Brocard

Brocardul este un material textil foarte rezistent și calitativ, în modele și culori deosebite, folosit la confecționarea feţelor de masă pentru evenimente, nunți, restaurante. Acest tip de țesătură cu un aspect bogat este disponibilă în variante multiple de culori și imprimeuri, fiind foarte potrivită pentru aranjarea unei săli de evenimente.

Feţele de masă din brocard sunt confecționate dintr-o țesătură de înaltă calitate, în relief, uneori ornamentată cu fire strălucitoare de argint sau aur. Efectul de brocard este obținut prin introducerea de fire bătătorite în timpul procesului de țesere, în urma căruia se creează un design permanent pe țesătură, cu o aparență reliefată. Materialul brocard este o țesătură groasă, ușor rigidă, rezistentă la rupere și frecare, care nu intră la apă și își păstrează bine forma pe masă.

Încă din Evul Mediu, brocardul era una din puținele țesături de lux, păstrându-și calitățile până în prezent, datorită tipului și numărului de fire necesare, precum și complexității ţeserii lor.