Blog Piele Tapiterie Tipuri de piele naturală pentru tapițeria canapelelor

Tipuri de piele naturală pentru tapițeria canapelelor

Pielea reală este un produs natural - este caldă și durabilă și are caracteristici individuale care o fac să fie unică. Pielea va purta întotdeauna semnele originii sale naturale, iar aceste calități se pot arăta ca zgârieturi, semne de creștere, zone cu densitate diferită a fibrelor și structura porilor părului. Aceste caracteristici nu afectează în niciun fel calitățile de purtare ale pielii.

Ce este pielea naturală?

Mulți comercianți cu amănuntul clasifică pielea după clase. Acest lucru poate provoca o oarecare confuzie cu clienții care sunt încurajați să creadă că pielile mai scumpe sau de calitate superioară sunt de o calitate mai bună. Nu este neapărat cazul, deoarece diferite tipuri de piele își pot avea propriile merite. Tăbăcăriile produc o singură calitate a pielii de tapițerie bronzată.

Costul diferitelor procese de finisare aplicate după tăbăcire este cel care face ca pielea să aibă prețuri diferite. Prin urmare, când vine momentul să alegeți o canapea de piele de calitate, există un compromis inevitabil între aspect și ușurința de îngrijire. Pielea este o alegere excelentă atât pentru canapelele moderne, cât și pentru cele tradiționale, în special pentru modele clasice.

Tipuri de piele naturala pentru tapiterie
Tipuri de piele naturala pentru canapele

Ce tipuri de piele sunt folosite pentru tapiterie mobilier?

Există câteva tipuri diferite de piele naturala care sunt folosite pentru canapele și scaune. Pielea pigmentată este cea mai durabilă cu un aspect de suprafață consistent, în timp ce pielea anilină are un aspect mai natural, dar mai puțin rezistent la murdărire. Al treilea tip, piele semi-anilină, este undeva între ambele puncte. Mai jos sunt descrieri mai detaliate ale fiecărui tip și ale proprietăților acestora.

Ce este pielea pigmentată?

Pielea pigmentată este cel mai durabil tip și este utilizată în majoritatea tapițeriei de mobilier. Durabilitatea este asigurată de un strat de suprafață polimeric, care conține pigmenți. Cu tehnologia modernă, acoperirea poate fi finisată pentru a fi ștanțată, imprimată sau simplă. Acoperirea de suprafață permite o rezistență mai mare la murdărire, spargere și decolorare.

Ce este pielea analină?

Pielea anilină este cea mai naturală piele, caracteristicile unice ale suprafeței animalelor rămânând vizibile. Pielea pură de anilină este colorată numai cu vopsea și nu cu nicio acoperire de suprafață de polimer și pigment. Se poate aplica un strat de suprafață ușor non-pigmentar pentru a-i îmbunătăți aspectul și a oferi o anumită protecție împotriva scurgerilor și murdăririi. Un grad de semne naturale și variații de nuanță ar trebui să fie de așteptat cu pielea de anilină: în timp ce acest tip de piele poate fi susceptibilă la efectele soarelui și, de asemenea, absoarbe lichidele mai ușor. Canapelele din piele anilină necesită o întreținere specială pentru a se menține în stare optimă.

Colectii de piele disponibile pe Nikydecor

Ce este pielea semi-anilină?

Pielea semi-anilină este mai durabilă decât pielea anilină, păstrând în același timp un aspect natural. Durabilitatea crescută este asigurată de aplicarea unui strat de suprafață ușor, care conține o cantitate mică de pigment. Acest lucru asigură o culoare mai consistentă și conferă un grad suplimentar de protecție canapelelor din piele semi-anilină. Sunt confortabile canapelele din piele? Canapelele din piele de calitate au atributele de a fi incredibil de confortabile, mai ales atunci când sunt combinate cu rame de susținere și amortizare moi. Astfel, aceste 3 tipuri de piele naturala sunt ideale pentru tapițeriile canapelelor.