Articol Sfaturi utile 3 Secrete de Design pentru o Amenajare în Stil Modern

3 Secrete de Design pentru o Amenajare în Stil Modern

Amenajarea unei locuințe este un proces important pentru fiecare proprietar. Stilul de amenajare trebuie să redea întocmai personalitatea proprietarului, însă trebuie să și respecte câteva reguli de natură estetică, pentru a obține o amenajare de revistă.

Idei amenajari stil modern

Descoperă în cele ce urmează 3 secrete de design pentru o amenajare în stil modern și ține cont de ele atunci când îți amenajezi locuința.

 

Combină texturile de materiale

Stilul modern este caracterizat de texturi, precum: lemn, metal, marmură, piele sau oțel. Astfel, pentru a obține un design modern al locuinței tale, poți alege să combini câteva dintre aceste țesături, în funcție de preferințele tale.

De exemplu, în dormitor poți alege un cadru de pat din metal sau oțel, în timp ce șifonierul poate fi fabricat din PAL melaminat în aceeași nuanță pe care o are și cadrul de pat. În ceea ce privește noptierele, este recomandat ca acestea să fie cât mai simple, fabricate din același material ca și cadrul de pat.

 

Adoptă o paletă de culori neutre

În ceea ce privește paleta de culori, într-un design modern sunt recomandate nuanțele neutre și deschise, precum: bej, crem, maro sau alb. Dacă îți dorești să ieși în evidență cu o pată de culoare, poți alege să completezi paleta de culori cu nuanțe moderne mai puternice, precum: verde smarald,turcoaz sau galben.

Amenajare Camera VidaXL
Amenajari stil modern

De exemplu, dacă ai o bucătărie open space, poți alege niște scaune de bucătărie VidaXL în culori puternice, pentru a oferi un efect deosebit întregii încăperi.

Totodată, pentru o pată de culoare accentuată, poți opta pentru draperii într-o nuanță de verde smarald, în timp în restul încăperii folosești nuanțele neutre menționate anterior.

 

Folosește decorațiunile potrivite

Atunci când vorbim de decorarea unui spațiu modern, ai libertate estetică totală și opțiuni nelimitate. Cu toate acestea, atunci când alegi decorațiunile pentru locuința ta, nu uita să păstrezi un echilibru și o simetrie a încăperilor, pentru a evita efectul de aglomerare.

Iată câteva exemple de decorațiuni potrivite pentru un design modern: o sculptură din lemn sau metal, un tablou minimalist de dimensiuni mari pe care să îl agați deasupra canapelei sau suporturi înalte pentru lumânări.

De asemenea, nu uita de flori. Fie alegi flori în ghivece pe care să le așezi direct pe podea, fie optezi pentru flori în vază. Indiferent de preferința ta, cu siguranță, incluzând florile în design-ul locuinței tale, nu numai că îi oferi un aspect modern, dar vei reuși să obții cu ușurință sentimentul de „acasă”.

 

Multiple texturi de materiale, o paletă neutră de culori, dar și decorațiunile potrivite îți pot transforma locuința într-un spațiu modern, amenajat cu bun gust.