Articol Mobila Mobilier de grădină din polirattan - o alegere pentru anii următori

Mobilier de grădină din polirattan - o alegere pentru anii următori

Mobilierul de grădină trebuie să fie confecționat din materiale rezistente la fluctuațiile de temperatură, dar și la în caz de condiții meteorologice nefavorabile, precum sunt precipitațiile abundente sau vânt intens. Un tip aparte este tehnorattanul, care mai este cunoscut și sub denumirea de polirattan.

Mobilier de grădină din polirattan

Ce caracteristici prezintă tehnorattanul?

Tehnorattanul este un material sintetic, care imită o împletitură naturală din ratan. Datorită faptului că este destinat utilizării în exterior, polirattanul are o rezistență crescută la radiații UV, flexibilitate și durabilitate.

Ce mobilier se fabrică din polirattan?

Adevăratul polirattan este întotdeauna țesut pe un cadru metalic din oțel sau aluminiu și de obicei, este folosit pentru a crea mobilier de grădină, ghivece pentru flori, șezlonguri, cutii de depozitare de diferite dimensiuni. Pe gardenway.ro ne sunt prezentate modele în culori variate, astfel încât varianta aleasă să se încadreze perfect în amenajarea grădinii. 

Mobilier de lounge polirattan bej, foto Gardenway.ro

Ce avantaje și dezavantaje are mobilierul din polirattan?

Mobilierul din tehnorattan, spre deosebire de ratanul natural sau lemnul, nu absoarbe apa. Prin urmare, nu trebuie să fie acoperit sau ascuns în perioade de precipitații crescute. În plus, este rezistent la lumina soarelui și nu se încălzește.

Tehnorattanul este, de asemenea, extrem de flexibil, dar și durabil în fața agresiunilor mecanice ori a sarcinilor grele. Avantajele acestuia sunt, de asemenea, durabilitatea de până la 15 ani și faptul că este un material ecologic (nu conține toxine, producția sa nu afectează semnificativ mediul natural). De asemenea, mobilierul din tehnorattan se poate curăța cu ușurință. 

La fel ca orice material, mobilierul din tehnorattan are și unele dezavantaje, de exemplu faptul că nu se poate plia, iar din acest motiv, poate ocupa mai mult spațiu în grădină. Totodată, mobila de acest tip nu va fi o alegere bună pentru persoanele cărora le plac schimbările. De ce? Deoarece fibrele tehnorattanului nu pot fi vopsite acasă, iar aceasta înseamnă că pe tot parcursul vieții lor utile, obiectele vor arăta la fel ca în ziua în care au fost cumpărate.

Mobilier de masă în polirattan, foto de Gardenway.ro

De ce este popular mobilierul din tehnorattan?

Mobilierul din tehnorattan este plăcut la atingere și nu se încălzește sub acțiunea soarelui. În plus popularitatea acestui material este dobândită ca urmare a rezistenței sale, indiferent de temperaturile la care este expus. Mai mult, tehnorattanul are o greutate mică, ca atare mobila confecționată din acesta este ușoară și astfel se poate muta rapid.

Mobilier din tehnorattan sau lemn?

Unul dintre motivele pentru care tehnorattanul este un material la modă, este întreținerea sa  minimă. Textura sa sintetică din rattan este montată pe o bază de aluminiu care face mobilierul ușor și rezistent. Acesta oferă un stil natural oricărei amenajări și îl putem găsi în diferite dimensiuni și prețuri, pe lângă nuanțele variate în care se regăsește. Tehnorattanul este un material versatil și durabil, iar lemnul, în schimb, este unul dintre materialele care absorb prea multă umiditate și nu suportă razele puternice ale soarelui în timpul verii, iar dacă sunt supuse acestor condiții, corpurile de mobilier sfârșesc prin a se deteriora. Pe de altă parte, lemnul este de obicei greu și mai scump decât tehnorattanul.

În concluzie, mobilierul din tehnorattan prezintă caracteristicile ideale pentru mobilarea grădinii. Astfel, acesta este rezistent și în fața vremii nefavorabile, are un preț mai mic decât lemnul și este, de asemenea, ușor de manevrat.