Articol Design Tendințe ale design-ului interior care transformă atmosfera spațiilor publice în 2024

Tendințe ale design-ului interior care transformă atmosfera spațiilor publice în 2024

Fiecare an aduce diverse inovații în materie de design interior, iar 2024 este un an promițător din acest punct de vedere, venind cu transformări și idei îndrăznețe pentru spațiile din mediul urban.

Anul acesta se va pune accent atât pe funcționalitatea încăperilor, cât și atmosfera generală pe care o transmit, iar tendințele tind spre fuziunea dintre natură și tehnologie. Vom observa așadar pereți sau tablouri care conțin elemente naturale precum licheni, mușchi și plante stabilizate, grădini suspendate și ferestre înalte care să lumineze spațiul și să aducă natura în interior.

Pe lângă atenția la detalii asupra aspectelor estetice, se urmărește și crearea unei atmosfere relaxante care să transmită abundență și armonie pentru persoanele care se vor bucura să petreacă timp în astfel de localuri.

Ce tendințe rezervă 2024

În domeniul spațiilor publice, se încearcă o adaptare a tendinței actuale de reamenajare a spațiilor de lucru pentru a îmbina confortul și funcționalitatea. Datorită orelor de lucru flexibile, majoritatea angajaților doresc să înlocuiască birourile tradiționale și aleg să lucreze în diverse cafenele și localuri, iar în prezent au multe variante puse la dispoziție în acest sens.

Designerii lucrează constant la implementarea de noi funcții precum stații de încărcare, spații compartimentate, izolate fonic și un design al mobilierului cât mai confortabil. De asemenea, pentru timpul liber în care oamenii aleg să se relaxeze și în domeniul cazinourilor au apărut îmbunătățiri pentru o atmosferă cât mai destinsă. Desigur există și variante online precum pacanele gratis, însă și varianta cazinoului clasic rămâne printre alegerile pasionaților de socializare.

Acum, cazinourile au introdus elemente de tehnologie de ultimă generație precum afișaje interactive și elemente de realitate augmentată, oferind clienților o experiență elevată de divertisment.

Utilizarea eficientă a spațiului și paleta de culori

Utilizarea culorilor îndrăznețe și vibrante revine în 2024, iar anul acesta se pune accent pe crearea unui ambient cât mai plăcut mai ales prin utilizarea creativă a corpurilor de iluminat.

Pentru o experiență modernă, exact ca în cazul cazinourilor se încearcă implementarea tehnologiei în design-ul interior precum instalarea de ecrane interactive sau tablete care să permită clienților să comande cât mai eficient sau chiar să-și personalizeze meniul ales.

Mai mult, pe lângă iluminarea corespunzătoare se dorește adaptarea spațiului și utilizarea lui cât mai eficientă, lucru obținut prin adăugarea de mobilier modular sau pereți separatori care să poată crea zone separate pentru petreceri private sau evenimente. Prin asta designerii doresc să ofere clienților o experiență personalizată, iar rezultatele sunt pe măsura așteptărilor.

Materialele reciclate, motivul principal în materie de design pentru 2024

Un cuvânt care să definească acest an este cu siguranță sustenabilitatea. Specialiștii în domeniu afirmă tendința generală de a utiliza produse din materiale reciclate și chiar de la branduri locale. Este îmbrățișată direcția către natură, cu elemente și motive inspirate de mediu. Vom vedea decoruri inspirate atât din lumea acvatică, cât și din cea terestră, utilizându-se nuanțe pământii și texturi naturale.

Ce sa urmăriți în 2024 pentru a oferi o atmosferă plăcută, în stil modern

Deoarece fiecare sezon aduce noi schimbări din punct de vedere al aspectului, designerii lucrează constant în a aduce idei noi și inovații pentru eficientizarea spațiului și modului în care acesta este folosit, crearea atmosferei potrivite și adaptarea la cerințele proprietarilor - pentru a avea clienți mulțumiți de rezultate, indiferent de stilul pentru care au optat.