Articol Amenajari Tot ce trebuie să știi atunci când alegi candelabrul ideal

Tot ce trebuie să știi atunci când alegi candelabrul ideal

Fie că e vorba de candelabre, aplice sau lampadare, o încăpere depinde mult de corpuri de iluminat, atât în ceea ce privește intensitatea reflectării luminii, cât și designul lor. Oferiți spațiului dumneavoastră acel aspect elegant!

Candelabru modern

Fie că e vorba de candelabre, aplice sau lampadare, o încăpere depinde mult de corpuri de iluminat, atât în ceea ce privește intensitatea reflectării luminii, cât și designul lor. Oferiți spațiului dumneavoastră acel aspect elegant!

 

Candelabrele au fost întotdeauna un simbol al eleganței și bunului gust, fie ele candelabre de cristal simple sau alte modele creative. Acestea împodobesc dintotdeauna marile hoteluri și clădiri. Sălile de bal, sălile de evenimente și chiar unele centre comerciale folosesc pentru iluminat și înfrumusețare. Mulți proprietari de case folosesc, de asemenea, iluminatul prin candelabru pentru a aduce o notă de stil în locuințele lor.

Cu toate acestea, odată cu creșterea tendinței minimaliste, oamenii din zilele noastre preferă corpurile simple și ușor de montat, precum aplicele monocromatice. De ce? Candelabrul pare greu de potrivit în multe case moderne, însă ați fi surprins să descoperiți varietatea de forme și design care stă la dispoziția dumneavoastră când vine vorba de potrivirea unui candelabru în variate contexte. Candelabrele reprezintă încă alegerea perfectă de iluminat pentru spații comerciale mari, hoteluri, săli de spectacol, însă orice casă bine gândită poate oricând adăuga o notă extravagantă, atașând un candelabru elegant intrării, livingului, dormitorului, chiar și bucătăriei.

Candelabrele sunt piese estetice 

candelabrele, datorită design-ului lor detaliat, sunt pur și simplu frumoase și atractive chiar și atunci când luminile sunt stinse. Lămpile în schimb, în momentul în care sunt stinse, pot părea fade și lipsite de viață. Ele dau culoare și căldură încăperii doar atunci când sunt pornite. Puteți adăuga stil oricărei încăperi, mai ales uneia mari și spațioase, cu un candelabru cu design surprinzător și unic. Acesta poate fi tratat ca o piesă de artă și poate acționa ca piesa centrală a camerei. Spațiul dumneavoastră nu va părea niciodată plictisitor și fad. Un candelabru simplu poate crea un aer sobru și grațios.

Candelabrele economisesc spațiu 

Lămpile și alte corpuri de iluminat pot ocupa un spațiu semnificativ în încăpere. Ele pot reprezenta un pericol pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi, mai ales dacă aveți copii și animale de companie care se joacă. Firele lămpii pot împiedica un copil care aleargă. Lămpile doborâte pot provoca, de asemenea, răni și vă pot deteriora alte bunuri din încăpere.

Un candelabru care atârnă în siguranță de tavan nu va ocupa deloc spațiu pe podea. De asemenea, nu prezintă riscul de a fi împiedica sau încurca pe nimeni. În plus, puteți folosi spațiul suplimentar pentru alte accesorii esențiale și utile, cum ar fi măsuțele de cafea, sau un raft cu cărți.

Candelabrele creează o ambianță caldă 

Indiferent de design, candelabrele oferă o senzație caldă și primitoare oricărei încăperi pe care alte corpuri de iluminat nu o pot garanta. Luminile candelabrului dumneavoastră sunt reflectate și refractate în cristalele acestuia, iar aceste refracții oferă spațiului o strălucire caldă, mai degrabă decât lumina dură și directă pe care o produc luminile convenționale.

Mai mult, corpurile de iluminat convenționale și moderne pot părea prea formale și reci. Dacă doriți să vă faceți biroul, sălile de conferințe sau casa mai primitoare, un candelabru va rezolva treaba. Dacă doriți ca lumina să se răspândească uniform în camera dumneavoastră, atunci un candelabru este alegerea perfectă. Acesta oferă unei camere lumină ambientală în zone și spații pe care alte surse de lumină nu le pot acoperi.

Un candelabru sau două pot spori instantaneu designul oricărei încăperi. Alege un stil de candelabru care se va potrivi bine cu camera dumneavoastră. Oferă tuturor spațiilor de interes un corp de iluminat elegant și funcțional, care va lumina instantaneu spațiul și starea de spirit.