Articol Amenajari Top 7 idei de Amenajari Interioare realizate din Policarbonat oferite de Carboplak

Top 7 idei de Amenajari Interioare realizate din Policarbonat oferite de Carboplak

Locuința este spațiul unde petrecem timp de calitate alături de cei dragi, iar din când în când simțim nevoia de schimbare. Reamenajarea casei pare un lucru complicat, dar nu și atunci când ai la dispoziție idei de amenajari interioare pe care le poți realiza cu ajutorul unui material inovator, policarbonatul. Carboplak, singurul producător din România, îți oferă mai multe sugestii și recomandări privind un decorarea căminului tău. Scopul este acela de a aduce un suflu nou camerelor, unic și personal, în ton cu preferințele tale. În același timp, pe lângă aspectul îmbunătățit, amenajarile cu policarbonat îți poate transforma casa în una mai utilă și mai practică.

Ce este policarbonatul? Un material plastic, rezistent, durabil, care nu cântărește mult, se manevrează ușor și înlocuiește cu succes sticla securizată sau acrilul. Este disponibil în dimensiuni și grosimi diferite și îl găsești și sub formă de plăci de policarbonat colorat, pentru a aduce un plus de culoare în casa ta.

Un aspect important în decizia de a-ți realiza propriul proiect de amenajare cu policarbonat este costul mult mai mic față de al altor materiale. Cu ajutorul imaginației tale, la care se adaugă ideile oferite de Carboplak, îți poți transforma chiar tu spațiul de locuit sau biroul în unul modern și practic.

Solutii amenajari cu policarbonat

Pentru ce este folosit policarbonatul?

Policarbonatul se folosește în amenajari interioare, însă este un material popular și în proiecte de construcții industriale sau rezidențiale de exterior, cum ar fi terasele închise, serele sau copertinele diverselor spații comerciale. Utilizarea lui pe scară largă vine tocmai din rezistență și durabilitate, aceste caracteristici fiind cele mai apreciate. Plăcile sunt ușoare, nu se sparg la impact, nu-și schimbă culoarea în timp și au un aspect plăcut și elegant.

Pentru amenajările interioare, există numeroase modele de plăci de policarbonat, de diferite mărimi și grosimi, în funcție de nevoile fiecărui proiect în parte. Le găsești pe toate în stoc pe Carboplak.ro, alături de alte accesorii de montaj și de sfaturi utile pentru tine.

Proiecte de amenajari ce pot fi realizate cu policarbonat

După ce ai aflat ce este și unde poate fi folosit policarbonatul, mai jos vei găsi 7 idei de proiecte de amenajari interioare oferite de Carboplak:

1. Perete despărțitor pentru o încăpere

Fie că vrei să compartimentezi o cameră mai mare pentru doi copii sau să delimitezi o zonă unde să amplasezi un birou, le poți face pe amândouă cu ajutorul policarbonatului. Printre avantajele folosirii plăcilor de policarbonat la interior se regăsește și izolația fonică, astfel încât să creezi nu doar decor nou, ci și intimitate.

2. Paravan la duș

O altă idee utilă de design interior cu policarbonat se adresează băii. Dacă vrei să montezi sau să schimbi paravanul de la duș, optează pentru o placă din acest material. Ai varianta transparentă sau opacă, în diverse culori, pentru a oferi și un aer stilistic deosebit încăperii.

3. Polițe din policarbonat în living

Nu te apuca să investești în piese de mobilier dacă vrei să schimbi aspectul livingului tău. Construiește-ți propriile accesorii, cu ajutorul cărora să creezi elemente de decor inedite. Folosește plăci de policarbonat și realizează polițe pe care să le montezi pe perete și pe care să așezi cărți sau rame foto. Poți construi diverse forme geometrice pe care să le transformi apoi în corpuri de iluminat, cu ajutorul unor becuri.

4. Uși glisante

Policarbonatul se aseamănă cu sticla securizată, dar este mult mai ușor și mult mai rezistent. Dacă îți dorești să eficientizezi spațiul în casa ta, înlocuiește ușile dormitorului sau delimitează dressingul cu uși glisante din policarbonat. Alege o culoare care să se potrivească perfect cu decorul locuinței sau optează pentru o pată de culoare, cum ar fi albastru sau verde. Vei avea nevoie de ramele ușilor și de suportul de glisare în partea de sus și jos.

5. Accente de stil

Montează plăci din policarbonat colorat în living sau în dormitor, pe peretele opus celui cu ferestre. Vei obține astfel reflexii interesante ale luminii pe suprafața colorată, iar încăperea va avea un aer jovial și primitor.

6. Pereți îmbrăcați în policarbonat

Ai un perete decupat pe holul de la intrare sau bucătăria și livingul sunt open space? Folosește-te de policarbonat Carboplak pentru a îmbrăca unul dintre pereții casei tale și transformă total spațiul. Designul va fi asemănător cu cel al unui perete de sticlă. Nuanțele de bronz sau negru sunt cele mai populare alegeri.

7. Compartimentare într-un birou open space

Policarbonatul este ideal și pentru compartimentarea unui spațiu mare utilizat ca birou. Cu ajutorul plăcilor opace vei putea delimita fiecare zonă și oferi un plus de intimitate.

Tipuri de policarbonat potrivit pentru amenajarile interioare

Policarbonatul compact este cel care se aseamănă cel mai mult cu sticla și se folosește în amenajari pentru uși glisante, polițe pe perete sau corpuri de iluminat. De cealaltă parte, cel celular izolează termic și fonic foarte bine și este potrivit atunci când vrei să compartimentezi un spațiu sau să delimitezi o zonă a unei camere.

Dacă te gândești să redecorezi sau să reamenajezi locuința sau biroul, ia în calcul să folosești policarbonatul și inspiră-te din ideile de design oferite de Carboplak pentru a transforma complet spațiul interior.