Articol Amenajari Fototapetul un element spectaculos pentru orice camera

Fototapetul un element spectaculos pentru orice camera

Element spectaculos care poate fi utilizat pentru obținerea atmosferei potrivite în orice încăpere, fototapetul poate fi găsit într-o varietate mare de culori și modele. În fiecare cameră poți alege modelul de fototapet dorit, astfel încât să creezi atmosfera dorită și te bucuri de un aspect vizual inedit al încăperii. Iată cum poți alege modelul de fototapet potrivit pentru fiecare dintre camerele locuinței tale și de ce trebuie să ții cont atunci când faci o astfel de alegere.

Cum alegi fototapetul potrivit pentru un decor modern?

Atunci când alegi modelul de fototapet potrivit pentru decorul locuinței, trebuie să ai în vedere nu numai modul în care arată acesta, ci și calitatea pe care o are, respectiv materialul din care este realizat. În acest sens, fototapetul poate fi unul clasic, realizat din hârtie imprimată, acesta fiind cel mai accesibil din punct de vedere al costurilor, dar și tapetul nețesut, cunoscut sub denumirea de tapet vlies, un tapet fabricat din celuloză și poliester, acesta fiind destul de gros și în acest fel ideal pentru ascunderea imperfecțiunilor de pe perete. 

Pe lângă tipul de fototapet ales, va fi nevoie să ții cont nu numai de modelul pe care ai vrea să îl vezi pe peretele unei încăperi, ci și de gama de culori care consideri că se potrivește pentru a crea atmosfera dorită. Alege culorile nu numai în funcție de ceea ce preferi, ci și în funcție de aspectele pe care dorești să le pui în lumină. De exemplu, pentru încăperile reci, întunecate, unde este nevoie de un plus de lumină, alege culori calde, precum galbenul sau portocaliul, acestea substituind cu succes lumina naturală a soarelui. 

Într-o încăpere expusă spre sud sau spre vest, unde lumina soarelui este prezentă pe aproape toată durata zilei, poți alege culori mai reci, de la albastru sau verde la nuanțe moderne de verde anason sau ciocolată. Ține cont de faptul că nuanțele de albastru oferă senzația de spațiu răcoros, în timp ce nuanțele de verde aduc liniștea, galbenul luminează, iar nuanțele de maro aduc o armonie desăvârșită spațiului. 

Fototapetul un element spectaculos pentru orice camera

Ce fototapet să alegi pentru un dormitor odihnitor?

Pentru a crea atmosfera potrivită într-un dormitor, alege un fototapet în culori deschise și în tonuri naturale, astfel încât să încurajezi momentele de odihnă și relaxare pe care le petreci în această încăpere. Dormitorul este încăperea în care dorești să evadezi, locul de refugiu și de liniștire departe de stresul zilnic. În acest sens, pentru un dormitor poți alege un fototapet cu modele florale moderne și în același timp liniștitoare – chiar modele de fototapet cu plante botanice sau cu frunziș și multă vegetație. De asemenea, poți alege modele de fototapet cu apus de soare, iar culorile pe care ar trebui să le preferi pentru dormitor sunt roz, gri deschis sau albastru pal, pe lângă nuanțele conținute deja de modelele amintite – verde sau galben-portocaliu. 

Ce fototapet să alegi pentru o sufragerie modernă?

Spațiul comun al oricărei locuinței, sufrageria este locul în care petreci timp considerabil, dar și locul în care desfășori activități diverse, de la momentele de relaxare, la activități de sărbătoare, întâlniri cu prietenii și altele. În acest fel, alegerea unui fototapet potrivit trebuie realizată cu multă atenție, deoarece acesta trebuie să creeze atmosfera potrivită pentru ocazii multiple. Pentru sufragerie este ideală alegerea unor culori calde precum portocaliu, galben cald sau chihlimbar, iar dacă dorești să creezi o atmosferă animată, alege nuanțe vibrante, interesante. Deși vei fi tentat să alegi modele care să atragă atenția, păstrează simplitatea pentru a nu încărca atmosfera; alege modele de fototapet cu picturi murale sau imagini din diverse locuri în care ai fost sau poate visezi să ajungi. Personalizează alegerea în funcție de preferințe, astfel încât spațiul decorat să te reprezinte. 

Ce fototapet să alegi pentru bucătărie?

Pentru că bucătăria poate fi considerată inima casei, locul în care îți liniștești foamea și în care petreci destul de mult timp, alege un model de fototapet care să atragă privirile și să te încânte de fiecare dată când îl privești. Poți alege un fototapet cu un design distractiv, care să creeze o atmosferă primitoare, atrăgătoare, un fototapet care să insufle energie și voie bună. Poți alege dintr-un magazin online pentru tapet modelul care se aliniază celor mai recente tendințe și care îmbină într-un mod armonios modernul, utilul și plăcutul. 

Dacă nu te-ai hotărât încă ce model de tapet este potrivit pentru fiecare dintre încăperile locuinței tale, poți profita de oferta pusă la dispoziție de Zen Interior, locul în care vei găsi o gamă variată de produse de design interior. Mai mult decât atât, pe lângă o vizită în showroom-ul din București poți profita și de serviciile la adresa clientului oferite de această firmă.