Articol Amenajari Cum sa alegi picioarele metalice pentru masa ta din living

Cum sa alegi picioarele metalice pentru masa ta din living

Schimbarea picioarelor mesei din living poate avea un impact urias asupra design-ului general al camerei. Insa, inainte de achizitionarea picioarelor metalice care sa iti accesorizeze si completeze blatul din living, exista cateva lucruri practice de luat in considerare.

Picioare metalice masa

Schimbarea picioarelor mesei din living poate avea un impact urias asupra design-ului general al camerei. Insa, inainte de achizitionarea picioarelor metalice care sa iti accesorizeze si completeze blatul din living, exista cateva lucruri practice de luat in considerare.

Incepe intreg procesul examinand picioarele actuale ale mesei.

Pune-ti urmatoarele intrebari:

  • Inaltimea actuala a mesei este cea potrivita pentru tine si familia ta?
  • Ai de gand sa achizitionezi scaune noi, care sa schimbe cerintele de inaltime a mesei?
  • La ce dimensiune (si forma) a blatului trebuie sa se potriveasca si sa sustina picioarele?
  • Vrei picioare care sa complimenteze sau sa contrasteze stilul tau actual de design interior?

La luarea deciziei, nu uita ca picioarele metalice pentru masa din living trebuie sa fie puternice, rezistente, astfel incat sa poata suporta greutatea si utilizarea zilnica. Mai mult, poti personaliza finisajul mesei pentru a se potrivi cu restul mobilierului si decorului din living.

Picioare metalice pentru mese rotunzi, lungi, in living

Diferite tipuri de mese de living sunt avantajate de anumite forme ale picioarelor. Pentru o masa rotunda, creeaza o baza puternica si stabila, care sa nu ocupe prea mult spatiu.

Picioarele mesei in ac de par sunt disponibile pe fiecare ton metalic si adauga un aspect elegant celui mai simplu blat. Alege intre baze cu trei sau patru picioare, in functie de cate locuri vei dori in jurul mesei.

Pentru a evita o linie incomoda a picioarelor metalice, alege o baza de masa cu un picior, intrucat greutatea sa va mentine blatul stabil, in timp ce va arata ingrijit si sofisticat. De asemenea, accentul va fi pus design-ul mesei, daca asta vei dori.

 

Picioare metalice pentru mese dreptunghiulare in living

Mesele dreptunghiulare au nevoie de picioare rezistente care sa le suporte greutatea.  Picioarele de masa voluminoase adauga un plus de stil blatului, astfel ca te poti juca cu design-ul optand pentru un finisaj texturat din metal sau adaugand o culoare de accent care sa complimenteze decorul camerei.

Picioarele de masa cu o bara centrala ofera suport pentru sustinerea picioarelor oaspetilor si sunt usor de curatat, asa ca nu va trebui sa iti faci prea multe griji cu privire la murdaria acumulata dupa plecarea acestora.

Picioarele de masa trapezoide atrag atentia asupra mesei, fiind alegeri perfecte pentru o declaratie de stil a blatului cu un design deosebit. Daca aspectul asimetric nu este chiar pe placul tau, picioarele patrate sunt o alta optiune eleganta, de luat in calcul.

Picioare metalice pentru mese patrate in living

Evidentiaza simetria superba a blatului tau patrat cu picioarele ideale pentru masa. Pentru o potrivire perfecta, poti folosi picioare patrate care sa se incadreze cu succes in stilul general de amenajare al incaperii si sa ajute, totodata, la crearea unui design modern.

Daca te gandesti la ceva flexibil, picioarele de masa in forma de X sunt, adesea, reglabile. Acest lucru iti ofera posibilitatea de a regla cu usurinta inaltimea mesei, dupa cum este necesar. Picioarele in forma de H ofera un efect vizual deosebit, iar cele in forma de A fac acelasi lucru, aducand, in plus, o atmosfera diferita, mai calda si primitoare.