Articol Amenajari Cum îți amenajezi o mică grădină japoneză?

Cum îți amenajezi o mică grădină japoneză?

Atunci când te muți la casă, primul gând pe care îl ai este să faci curtea să arate cât mai bine. Indiferent de mărimea acesteia, dacă adaugi cateva flori și câțiva copaci, totul va arăta mai bine. Pe lângă aspectul estetic foarte frumos, un peisaj natural este mult mai relaxant. În acest fel te vei putea bucura de gradina pe care ai amenajat-o cu mâna ta.

Bonsai-in-gradina1
Bonsia-japonez1

Există un număr foarte mare de flori, arbuști, tufe și copaci pe care îi poți alege. În cazul în care ești mai nonconformist sau vrei ceva deosebit, probabil că o mică grădină japoneză este cea mai bună alegere. Te vei bucura de un peisaj diferit în momentul în care ajungi acasă, față de tot ceea ce vezi în timpul zilei.

Icirc;n cazul în care nu ști de unde să începi, poți să alegi un bonsai că piesa de rezistență a grădinii tale japoneze. Creșterea unei astfel de plante este considerată o adevărată artă. Marele avantaj al acesteia este că poate fi plantată pe spații foarte restrânse. Îngrijirea este una minimală și nu necesită foarte multă atenție.

Dacă nu ai mai avut o gradină sau pur și simplu nu ești o persoană care să se priceapă la design, cel mai indicat ar fi să apelezi la cineva de specialitate. Există o mulțime de persoane care sunt pasionate cu adevărat de acest domeniu și îți vor oferi cele mai bune sfaturi posibile. Este important să creezi un echilibru și să alegi plante care să reziste condițiilor meteorologice din zona în care trăiești.

Trebuie să știi că există chiar și meseria de arhitect peisagist. Aceștia sunt pregătiți special pentru a putea oferi cele mai bune soluții celor care vor să-și amenajeze o grădină. Pe lângă suport în alegerea plantelor și copacilor potriviți, vei fi sfătuit și asupra modului în care aceștia trebuie îngrijiți. În acest fel, vei ști cum și când să intervi asupra plantelor.

Așa cum am menționat anterior, este foarte important să existe un echilibru în grădina pe care o construiești. În acest fel, trebuie să optezi atât pentru copaci, cât și pentru plante. Una dintre cele mai bune alegeri este un cireș japonez. Culoarea și modul de înflorire al acestuia este unic și construiește un ambient foarte liniștitor.

Icirc;n general, florile au nuanțe puternice, cum ar fi purpuriu, violet, roșu sau portocaliu. Pe lângă acestea trebuie adăugate în mod obligatoriu diferite tipuri de bolovani și mușchi care se întinde peste aceștia. Nu în ultimul rând, orice grădină japoneză trebuie să conțină o fântână arteziană de mici dimensiuni. Susurul acesteia va completa fundalul acestui peisaj mirific.

Există persoane care optează și pentru montarea unui gard viu. Această alegere se potrivește în general atunci când vorbim de un spațiu mai mare, pe care dorești să-l faci mai intim. Avantajul gardului viu este că rămâne verde pe tot parcursul anului și oferă o priveliște foarte frumoasă în zilele reci.

Pe de altă parte, dacă nu vrei să angajezi un peisagist sau consideri că te descurci singur cu amenajarea grădinii, poți oricând să începi construirea acesteia. Tot ceea ce trebuie să faci este să găsești un distribuitor de plante japoneze, de la care îți vei putea achiziționa tot ceea ce dorești. Îți recomandăm să nu faci cumpărăturile de pe internet, pentru a vedea cum arată fiecare plantă.

După ce ai stabilit care vor fi elementele din grădina japoneză și așezarea exactă a fiecăruia, tot ceea ce trebuie să mai faci este să-ți procuri plantele necesare. Unele dintre acestea pot avea dimensiuni destul de mari, așa încât va fi dificil să le transporți singur. În acest fel, cel mai indicat este să apelezi la o florarie care oferă servicii de livrare flori.

Mai mult, în acest fel vei avea posibilitatea de a te consulta cu floristi cu pregătire specială în domeniu și experiența. Aceștia vor fi deschiși să îți ofere sfaturi prețioase cu privire la alegerea plantelor și florilor pe care le achizitionezi pentru gradina ta si recomandări de ingrijire a acestora.

Icirc;n concluzie, atunci când vrei să ieși din tipare, cu siguranță o mică grădină japoneză este cea mai bună alegere. Te vei putea bucura de un colorit splendid, iar mare parte din plante vor rămâne verzi pe tot parcursul anului. Poți transforma acest loc în oaza ta de liniște, în care să te relaxezi după o zi obositoare. Nu ezita să încerci acest lucru.