Articol Amenajari Cum să-ți renovezi bucătăria fără a renova de fapt bucătăria

Cum să-ți renovezi bucătăria fără a renova de fapt bucătăria

Când vine vorba de amenajarea casei, amenajarea unei anumite încăperi este printre cele mai importante, și anume amenajarea bucătăriei. De aceea, este important să ne asigurăm că este completă și că suntem pregătiți pentru orice situație, orice zi de naștere, sărbătoare sau eveniment. Cum facem asta?

Renovare bucatarie

Când vine vorba de amenajarea casei, amenajarea unei anumite încăperi este printre cele mai importante, și anume amenajarea bucătăriei. De aceea, este important să ne asigurăm că este completă și că suntem pregătiți pentru orice situație, orice zi de naștere, sărbătoare sau eveniment. Cum facem asta? 

Poți face asta în diferite feluri dar cea mai ușoară și rapidă modalitate este să te asiguri că ai bucătăria completă cu diferite seturi, cum ar fi cele puse la dispoziție pe aranjareamesei.ro. Ei vin cu o varietate largă de produse incredibile de cristal sau porțelan, cum ar fi seturi de masa, accesorii precum vaze, boluri, bomboniere scrumiere etc., din care poți alege și cu ajutorul cărora poți să-ți „renovezi” bucătăria.

Iată câteva sfaturi care s-ar putea să-ți facă treaba mai ușoară:

Regândește-ți spațiul din dulăpioare

Dacă motivul principal pentru care îți dorești un renovare este să câștigi mai mult spațiu de stocare în spațiul tău actual, reconsideră dulapurile pe care le ai deja. Poți foarte bine să profiți de spațiul acela doar dacă îl regândești puțin. Dublează-ți spațiul dulapului prin achiziționarea de rafturi adiționale, separatoare sau o placă rotativă. Evaluează-ți nevoile de depozitare și măsoară-ți spațiul înainte de a merge să faci noi achiziții.

Achiziționează un serviciu de masă

Da, da, poate că farfuriile de modele diferite la un loc sunt ceva la modă și oricum trebuie folosite și acelea dar, mai ales în cazul unei mese organizate, alegerea care necesită cel mai puțin efort este cea a unui serviciu de masă complet. Acestea sunt de diferite feluri și se mulează după nevoile fiecăruia. Alegerea unui serviciu de masă complet denotă și elegantă, organizare și ochi pentru detaliu, pe lângă „renovarea” deja în discuție.

Achiziționează seturi noi

Cu trecerea timpului și a diferitor evenimente, cu siguranță nu mai sunt la fel de multe pahare din set ca și înainte. Așadar, dă un aer nou bucătăriei tale cu seturi noi de pahare, cuțite, tacâmuri, etc. Aceasta este o metodă de a „renova” bucătăria care nu necesită foarte mult efort.

Pictează dulapurile

Vopsirea dulapurilor poate fi destul de dificilă, dar nu este deloc ceva imposibil și poate fi foarte accesibil. Vine vorba de costul unei cutii sau două de vopsea și câte unelte necesare pentru asta. Indiferent dacă optezi pentru un negru dramatic, un verde intens sau orice culoare deschisă, câteva straturi de vopsea vor transforma complet aspectul întregului spațiu. 

Adăugă lumini sub dulapuri

Fă-ți treaba mai ușoară atunci când gătești și dă un aer modern bucătăriei tale adăugând o varietate de lumini sub dulăpioarele tale. Poți găsi o mulțime de opțiuni, inclusiv versiuni LED care funcționează cu baterie, care pur și simplu se lipesc. Este o opțiune de iluminare mai blândă decât cea de deasupra capului și creează o ambianță caldă și plăcută, mai ales seara.

Deși toți am putea avea diferite viziuni când vine vorba de bucătăria visurilor noastre, nu este întotdeauna ușor sa le facem realitate. Prin gesturi mărunte, ca și cele menționate mai sus, poți fi tot cu un pas mai aproape de a avea bucătăria pe care ti-o dorești. Salvează orice poză pe care o vezi și care are ceva ce-ți place și data viitoare pune în aplicare și în bucătăria ta pentru a-i da aerul acela de „renovare” constant.